Netflix'in Eddie Murhpy'ye Stand Up İçin 70 Milyon Dolar Ödeyeceği İddia Edildi

11
6
4
1
1
Orijinal içeriklerine harcadığı parayı kısacağı söylenen Netflix'in Eddie Murphy'ye stand up gösterileri karşılığında 70 milyon dolar ödemeye hazır olduğu iddia edildi.

Eddie Murphy, son yıllarda daha çok yaptığı filmlerle akıllarda kalsa da asıl çıkışını sahnelerde yapmıştı. “Delirious” ve “Raw” isimli stand up gösterileri oldukça beğenilen Murphy, tekrardan sahnelere çıkmak istediğini söylemişti. Murphy’nin bu istediğinin karşılığını da popüler yayın platformu Netflix verecek gibi duruyor.

TMZ’ye göre Netflix, henüz sayısı belli olmayan bu gösteriler için ünlü komedyene 70 milyon dolar ödemeye hazır. Platformun, bundan sonra orijinal içeriklere daha eli sıkı davranacağı haberleri göz önüne alındığında bu miktarın bu istekle pek de uyuşmadığını söylemek gerekiyor. Diğer komedyenlerin ücretlendirmelerine bakacak olursak Dave Chapelle, üç gösterisi için 60 milyon dolar aldığını söylemişti. Chris Rock, iki gösterisi için 40 milyon dolar, Ellen DeGeneres ise tek gösterisi için 20 milyon dolar almıştı.

eddie murphy netflix stand up

Netflix, uzun süredir komedi içerikleri için araştırmalar yapıyor ancak patlama yapacak filmleri ya da büyük isimleri bulmakta zorluk çektiğini söyleyebiliriz. Şirket, yaptığı son kazanç raporunda ABD’de de yıllar sonra abone kaybettiğini açıklamıştı. Aslına bakılacak olursa platform, yıllara oranla abone sayısını artırıyor ancak asıl istediği hedefi tutturabilmiş değil. Netflix, çeyrek boyunca 5 milyon civarında kullanıcı hedefi koyarken sadece 2,7 milyon sayısına ulaşabildi.

Netflix, şu sıralarda yeni aboneler çekecek yollar ararken aynı zamanda hâlihazırda var olanları da elinde tutmaya çalışıyor. Dev şirket, bunu da The Office ve Friends gibi üçüncü parti yapımlar olmadan başarmak istiyor. Arkasında büyük hayran kitleleri olan bu yapımların, platformun rakiplerine gidecek olması da Netflix için pek de iyi bir haber sayılmaz. Bakalım Eddie Murphy’nin sahnelere geri dönüşü Netflix için yeterli olacak mı?

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/19/twitter-tests-a-new-way-to-label-replies/
11
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
4
1
1