Netflix’in Üç Harflisi 'Jinn' Dizisinden İlk Fragman Geldi

24
12
4
3
3
Netflix’in yeni gençlik drama-gerilim dizisi Jinn’den ilk fragman geldi.

Bizde genellikle adı anılmayan ve üç harfliler denilen cinler, Ortadoğu’daki pek çok kavim için ortak bir doğaüstü varlıktır (Müslüman olmayan toplumlar dahil). Oyuncak bebekten köpek balığına, köpek balıklı hortumdan palyaçoya her şeyi tüketen Amerikan yapımlarının başka kültürlere göz dikmesi kaçınılmazdı. Önce Antik Orta-Güney Amerika kültürünü kullanan yapımcılar şimdi de gözlerini Ortadoğu’ya dikti.

Jinn, bizdeki cinlere benzeyen ancak çok ufak nüans farklılıkları olan bir karakter. Etrafındaki kişileri manipüle edebilen bu karakterin amacı ise dünyayı yok etmek (inanmazsınız). Jinn’in karşısında durabilecek olanlar, bir grup Arap lise öğrencisinden başkası değil.

Jinn, geçtiğimiz Şubat ayında açıklanmıştı. Yakında Netflix’te gösterime girecek olan dizinin ilk tanıtım fragmanı geldi. Fragman, dizideki haliyle Jinn’in ne olduğunu ve karakterlerimizin kim olduğunu gösteriyor. Dizinin dili ise tahmin edebileceğiniz üzere Arapça.

Netflix, farklı kültürlerden yapımları bünyesine katmaya devam ederek, küresel büyüme hedeflerini tutturmaya çalışıyor. Dizi Ürdün’de çekildi ve Petra gibi tarihi yapılar da dizide kendine yer bulmayı başardı. Dizinin bugün yayınlanan fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

24
12
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
24
12
4
3
3