Netflix Türkiye İçerik Direktörü: Türkiye'deki Yapımlarımızın Sayısını Artırmayı Hedefliyoruz

11
5
4
0
0
Netflix Türkiye İçerik Direktörü Pelin Diştaş, ilerleyen yıllarda Türkiye’deki yapımların sayısını artırmayı ve dünya çapında fenomen olacak yapımlar çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan Netflix, ilk Türk yapımı Netflix orijinal dizisini Hakan: Muhafız ile yapmıştı. Platform, şimdi de başrollerinde Beren Saat ve Mehmet Günsür'ün olduğu Atiye dizisini yayınlamaya hazırlanıyor.

Ülkemizdeki yapımlara da yavaş yavaş ağırlık vermeye başlayan Netflix’in Türkiye İçerik Direktörü Pelin Diştaş, Anadolu Ajansı muhabiriyle bir söyleşi gerçekleştirdi. Netflix Türkiye ve yerli yapımlar hakkında gerçekleştirilen söyleşiden önce çıkan noktalar ise şöyle:

Türkiye’nin yükselen dizi ihracatı

Türk dizilerinin ihracatının yaklaşık 10 yıl önce Orta Doğu coğrafyasından başladığını söyleyen Diştaş, daha sonra bu bölgeleri Doğru Avrupa ve Latin Amerika’nın takip ettiğini, son olarak ise Avrupa ülkelerinin de bu gruba katıldığını ifade etti. Diştaş, Netflix’in buradaki rolünü ise “Biz de Netflix olarak Türk dizi ve filmlerini 190 ülkede birden göstererek bu hedefe katkı sağlamaya çalışıyoruz” diyerek anlattı.

Netflix gibi uluslararası platformların dizi ihracında önemli rol oynadığını ifade eden Pelin Diştaş, bu konuda şunları dile getirdi: “Netflix gibi global erişimi olan dijital platformlar, dizi ihracatını çok daha geniş bir coğrafyaya taşıyor. 190 ülkede faaliyet gösterdiğimiz için daha önce dizilerimizi sattığımız belirli ülkelerin ötesine geçerek yapımlarımızı Asya'dan Afrika'ya, Amerika'dan Avrupa'ya dünyanın dört bir yanında izletiyoruz.

Hakan: Muhafız ve Atiye

Netflix Atiye

Netflix Türkiye İçerik Direktörü, Netflix’in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız’ın henüz ilk ayından 10 milyonun üzerinde izleyiciye ulaştığını, dizinin Türkiye’den sonra en çok Brezilya ve Meksika’da izlendiğini söyledi. Avrupa’da diziye en çok talep gösteren ülkelerin ise Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya olduğunu söyledi.

Netflix’in ikinci yerli yapım orijinal dizisi Atiye hakkında da konuşan Diştaş, dizinin Göbeklitepe’de geçtiğini hatırlattı ve “Bildiğiniz gibi, bu yıl 'Göbeklitepe Yılı' ilan edildi ve biz de Atiye'yi dünyanın dört bir yanında gösterime sokarak milli hazinemiz Göbeklitepe'ye yönelik yerel ve global ilginin artmasına destek olacağızdedi.

Türk dizilerinin Asya pazarına da açılması hakkında da konuşan Pelin Diştaş, Netflix’in faaliyet göstermediği Çin ve Kuzey Kore dışındaki ülkelerde Türkiye yapımı dizilerin beğeniyle takip edildiğini söyledi.

Türkiye, Black Mirror: Bandersnatch’i, dünyada en çok izleyen ülkeler arasında

Black Mirror: Bandersnatch

İnternetin, eğlence anlayışında köklü değişiklikler meydana getirdiğini söyleyen Pelin Diştaş, Türk seyircisinin de bu tür yeniliklere açık olduğunu söyledi. Diştaş, bu konuyla ilgili olarak “Bunun göstergelerinden biri de ilk interaktif yapımımız 'Black Mirror: Bandersnatch'in ülkemizde gösterdiği başarı. Üye sayıları ve izlenme oranları arasındaki ilişkiye baktığımızda Türkiye Bandersnatch'i en çok izleyen ülkeler arasında yer alıyor” dedi.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye’den çıkabilecek yapımlar hakkında da konuşan Diştaş, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki yapımlarımızın sayısını artırmayı ve dünya çapında fenomen olacak yapımlar çıkarmayı hedefliyoruz dedi.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/netflix-turkiye-kulturel-birikimimizi-anlatacak-senaristlere-oyunculara-ve-yonetmenlere-sahibiz/1658934
11
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
4
0
0