Metacritic Skorlarına Göre 2010’dan İtibaren Hayatımıza Girmiş En İyi 10 Oyun

64
18
7
5
1
2010'lu yıllar için oyun dünyasının hiç olmadığı kadar yükselişe geçtiği ve milyonlarca kişiye ulaştığı yıllar diyebiliriz. Bu tarihten beri pek çok oyun geldi geçti ama bazıları hiç unutulmadı. Bu yazımızda Metacritic skorlarına göre 2010’dan itibaren hayatımıza girmiş en iyi 10 oyuna yakından bakıyoruz.

Oyun piyasasının geldiği son noktada her yıl tonlarca oyun piyasaya sürülüyor. Bu oyunlardan bazıları harika grafikleri, akıcı hikayesi ve oyunu zorlu ama eğlenceli kılan benzersiz mekaniği ile hafızlarda yerini korumayı başarıyor. Bazılarıysa henüz tanınmadan tarihin tozlu raflarında yerini alıyor.

Hemen herkesin oynamaktan keyif aldığı favori oyunları vardır. Bu yazımızdaysa bir değerlendirme platformu olan Metacritic'e göre, geride bıraktığımız 9 yılda çıkmış en iyi 10 oyunu listeleyeceğiz.

NOT: Listede yer alan oyunlar skorları farklılık göstermesine rağmen, Metacritic tarafından yayınlanmış tüm zamanların en iyi oyunları listesi baz alınarak hazırlanmıştır. Tüm yıllara göre en iyi video oyunlarının yer aldığı listeye bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

10. Super Mario Galaxy 2

Super Mario Galaxy 2

Super Mario Galaxy 2, 2010 yılında Nintendo Wii’ye özel olarak piyasaya sürüldü. Super Mario Galaxy serisinin ikinci oyunu olan Super Mario Galaxy 2, diğer oyunlar gibi Mario'nun rehin alınan prensesi kurtarma hikayesini anlatıyor. Fakat bu kez Mantar Krallığı'nda bunu yapmak yerine Mario, Bowser'in Power Stars ve Grand Stars ile evrenin kontrolünü ele geçirdiği bir uzaya gönderilir.

Metacritic puanı: 97

9. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Uzun bir bekleme sürecinin ardından 2018’de piyasaya sürülen Red Dead Redemption 2, serinin üçüncü oyunu olarak karşımıza çıkmıştı. Muhteşem gerçekçi grafikleri ve etkileyici açık dünya mekaniklerine sahip olan RDR 2, Vahşi Batı'da yaşayan rakip çetelerden sürekli tehditler almasına rağmen hayatta kalmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir haydut olan Arthur Morgan'ın hikâyesini konu alıyor.

Metacritic puanı: 97

8. Grand Theft Auto V

GTA 5

İlk kez 2013 yılında piyasaya sürülen aksiyon-macera oyunu GTA V, çıktığı günden beri kırılmadık rekor bırakmadı. Hem hikayesi hem de oyuncuların arkadaşlarıyla veya yabancılarla açık dünya ortamını keşfetmelerini sağlayan çevrimiçi moda sahip GTA V, bu sayede oyuncular arasında büyük bir popülerlik kazandı.

Metacritic puanı: 97

7. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey, 2017 yılında Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra bu konsola özel olarak çıkışını yaptı. Süper Mario serisindeki diğer oyunlar gibi bu oyunda da, Bowser tarafından kaçırılan Prenses Peach’in kurtarmak için çeşitli yollar deniyor ve "Krallıklar" olarak bilinen farklı dünyalar arasında seyahat ediyoruz. Her krallıkta farklı hedefleri olan Mario, bu krallıklarda Power Moons'u toplamak gibi çeşitli görevleri başarmaya çalışıyor.

Metacritic puanı: 97

6. The Legend of Zelda: Breath of The Wild

The Legend of Zelda: Breath of The Wild

2017 yılında Nintendo Switch’in lansmanıyla piyasaya sürülen bir başka oyun olan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Zelda serisinin son oyunu olarak tanıtılmış fakat Nintendo, beğenilere sessiz kalmayıp oyunun devamının geleceğini açıklamıştı.

Metacritic puanı: 97

5. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim

Elder Scrolls V: Skyrim ilk olarak 2011 yılında piyasaya sürüldü ve muazzam popülaritesi nedeniyle yıllar boyunca birçok farklı oyun sistemine geçti. Elder Scrolls serisindeki beşinci ana bölümü anlatan Skyrim; oyun grafikleri, açık dünya düzeni ve karakter yaratma sistemi ile pek çok oyuncudan tam not almayı başardı ve bir efsane haline geldi.

Metacritic puanı: Farklı platformlarda 82 ile 96 arası değişen puanlara sahip.

4. Batman: Arkham City

Batman: Arkham City

Batman: Arkham serisinin ikinci oyunu olan Batman: Arkham City, ilk kez 2011 yılında piyasaya sürüldü. Temel olarak oyun, aynı DC Comics karakterine dayanıyor ve oyuncuların Gotham'ı koruyan maskeli kahraman olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlemesine olanak sağlıyor.

Metacritic puanı: Farklı platformlarda 85 ile 96 arası değişen puanlara sahip.

3. Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Vahşi Batı'da geçen hikayesiyle Red Dead Redemption, ilk kez 2010 yılında piyasaya sürüldü. Vahşi Batı’nın yavaş yavaş modernleştiği zamanlarda 1911 yılında geçen oyun, karısı ve çocukları hükumet tarafından ele geçirilen Dutch çetesi üyelerinden John Marston’un hikayesini anlatıyor.

Metacritic puanı: 95

2. The Last of Us

The Last of Us

The Last of Us, 2013 yılında PlayStation konsollarına özel olarak piyasaya sürüldü. Hayatta kalma ve kıyamet sonrası hayatta kalma tarzı oyunların arasında başı çeken The Last of Us, gerek muazzam hikayesi gerekse mekanikleriyle bu listede yer almayı başardı.

Metacritic puanı: 95

1. Portal 2

Portal 2

Portal 2, 2011 yılında PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 olmak üzere 3 farklı platformda yayınlandı. Pek çok otorite tarafından “kusursuz” bir oyun olarak görülen Portal 2, pek çok farklı ödül kazanmayı da başardı. Bu anlamda da hala son 10 yılın en popüler oyunlarından biri olma unvanına sahip diyebiliriz.

Metacritic puanı: 95

Kaynak : https://gamerant.com/metacritic-best-2010s-games/
64
18
7
5
1
Emoji İle Tepki Ver
64
18
7
5
1