Nokia, Tsunami Felaketine Dronelarla Engel Olmaya Çalışacak

15
4
2
0
0
Finlandiya merkezli telekomünikasyon şirketi Nokia, tsunami ve diğer felaketlerde droneların potansiyel kullanımını test ediyor. Bu amaçla Japonya’nın Sendai şehrinde bir test uçuşu gerçekleştiren firma, drone'u kontrol etmek ve iletişim kurmak için özel bir LTE ağı kullandı.

Japonya'nın Tohoku Bölgesi'nin merkezinde yer alan 1 milyon nüfuslu Sendai şehri, 2011 yılında yaşanan büyük Japonya depreminin neden olduğu tsunami ile yerle bir olmuştu. Yaşadığı trajedinin ardından yeniden yapılanma sürecine giren Sendai, tsunami ve deprem gibi afetlerin risk seviyelerini azaltmak için uluslararası ortaklarla pek çok proje geliştiriyor. Bunlardan birisi de Finlandiya merkezli telekomünikasyon şirketi Nokia.

Tak-çalıştır dijital otomasyon bulut teknolojisini kullanarak Sendai’de özel bir LTE şebekesi kuran Nokia, HD ve termal kamera ile hoparlör monte ettiği dronelar aracılığıyla havadan izleme yapmayı ve gerçek zamanlı uyarı mesajları iletmeyi planlıyor. Tsunaminin harap ettiği kıyı bölgelerindeki ilk deneme uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Fin şirket, iletişim kurmak için özel bir LTE ağı kullanmanın farkındalığı artırmak ve bir felaket sırasında etkilenen insanlara ulaşmak için etkili bir araç olduğunu kanıtladı.

tsunami

Bir tsunami simülasyonu gerçekleştiren Nokia, drone aracılığıyla kıyı bölgelerindeki insanlara hızlı bir şekilde uyarı mesajı göndermeyi başardı. Afetin vuracağı potansiyel konumları dronelardan elde edilen kamera görüntüleriyle gerçek zamanlı olarak izleyen uzmanlar, drone kullanarak insanlara tahliye rotası çizdi. 

japonya

Sendai Belediye Başkanı Kazuko Kohri, drone kullanımının Sendai ve çevresinin güvenliğini sağlamada kilit bir rol üstleneceğini söyledi. “Dronelar, afet bölgelerindeki insanlara hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayabilir” diyen Kohri, Nokia ile kurdukları ortaklık sebebiyle çok heyecanlı olduklarını ifade etti.

Nokia Japonya Başkanı John Harrington ise ilk deneme uçuşlarında başarı sağladıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Yaşanabilecek felaketlerin önüne geçilebilmesi için droneların ve özel LTE şebekelerinin kullanılabileceğini kanıtlamak istedik” dedi.

Kaynak : https://www.globenewswire.com/news-release/2019/11/12/1945030/0/en/Nokia-joins-Sendai-City-in-world-s-first-test-of-private-wireless-connected-drones-for-tsunami-evacuation-alerts.html
15
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
0
0