Spider Man’in Eve Döneceği 'Örümcek Adam 3' Hakkında Her Şey

37
10
7
4
3
Marvel Sinematik Evreni, Avengers: Endgame filmiyle bir araya girdi. Hemen ardından izlediğimiz Örümcek Adam: Evden Uzakta filmiyle kafalardaki sorulara yanıt bulduk. Ancak bu macera devam ediyor ve Spider-Man 3. filmiyle eve dönüyor. Peki film hakkında neler biliyoruz?

Spider-Man: Homecoming ve Far From Home filmleriyle MCU içindeki macerasına devam eden Örümcek Adam, yaşanan krizlerin ardından evrende kalmaya devam ediyor. Bu da hem MCU karakterlerini görebileceğimiz yeni filmlerin çıkacağını gösteriyor. O filmlerden birisi de yeni serinin 3. filmi olacak.

2002 yılında başlayan bağımsız hikayenin üçüncü filmi, kötü karakter nüfusu ve senaryosu nedeniyle eleştiriler almış ve serinin sonunu getirmişti. Serinin hayranları için hâlâ en değerli yapımlar arasında gösterilse de artık 2007 yapımı Spider Man 3'ün defteri kapandı. Üzerine Sony'nin başarısız ve 2 filmlik Amazing Spider Man denemesini de gördük. Şimdi de sırada yeni serinin üçüncü filmi var.

Örümcek Adam 3 filminin önceki filmlerden ne farkı olacak?

örümcek adam

Disney ve Sony arasında yaşanan anlaşmazlıklar çözüme kavuşunca film hakkında yeni detaylar da öğrendik. Ekibin ağırlıkla senaryo üzerinde kafa patlatacağı yeni film, klişe Örümcek Adam gerçeklerinden biraz uzak olacak. Zaten bu çabayı, Homecoming ve Far From Home filmlerinde yeteri kadar hissettik. Daha önce eğlence üzerine kurgulanan 2 film, ana karakterimiz Peter Parker büyüdüğü için bu kez biraz karanlık havaya sahip olabilir.

Örümcek Adam 3 ne zaman çıkıyor?

örümcek adam 3 karakterler

2019 yazında beklenen film, süreyi biraz daha uzattı ve 16 Temmuz 2021 senesine rotayı oluşturdu. Filmin çıkış tarihini bilsek de, olası gelişmeler filmin çıkış tarihini biraz da olsa erteleyebilir. Bu yüzden filme dair yapılacak ve söylenecek pek çok şey var. Filmin hikayesi ve başlığı henüz net olmasa da, bir şekilde sinopsis üzerinden tahminler yürütülüyor. Örümcek Adam serilerinin önceki bölümlerine baktığımız zaman, senaryo daha çok karakterlerin özel hayatına ve yakın arkadaş çevresine odaklanmıştı. Yeni filmde rota biraz daha farklı şekilde oluşabilir. Mesela planlanan tarih daha ileri ya da geriye çekilebilir. Olası gelişmeleri yine size aktaracağız.

Filmin hikayesine az da olsa gelecek olursak, karakterler arası bağlamlar biraz daha soyutlaşacak gibi görünüyor. Arkadaşlarından ziyade iş dünyasına dair daha geniş bir perspektif düşünülüyor olabilir. Senaryoya dair baktığımız zaman Peter Parker için yaşam biraz daha zorlanacak gibi. Evinden uzakta olan bir Örümcek Adam neler yapabilir dersiniz? Parker kimliği Örümcek Adam için bir engel oluşturur mu?

Bunlarla ilgili biraz kafa yorulacak gibi görünüyor. Geniş bir ekip, geniş bir oyuncu kadrosu ve Marvel ile Sony ortaklığında karşımıza çıkacak yapım için o kadar fazla hikaye ve efsane var ki, her biri ayrı bir film konusu olabilecek seviyede büyük.

Spider-Man 3 filminde kötü adam kim olacak?

spider man 3

Spider - Man 3 filminin karakterlerine dair henüz net bir bilgi yok. Ancak sinopsis üzerinden gidecek olursak, Sony ile ilgili bir çözüm karşımıza çıkabilir. Sony tarafından üretilen projeler arasında kötü adamları düşünecek olursak, Avcı Kraven olası bir kötü karakter olabilir. Kraven ile ilgili düşünceler tamamen tahmin üzerinden ilerlediği için net bir kötü adam figürü çizmemiz kolay olmayacaktır.

Kötü adam karakteri büyük ihtimalle yeni bir karakter olarak karşımıza çıkacağa benziyor. Filmde yazarımız ve yönetmenimiz karakterimizin başını daha çok derde sokmak istiyor ve onu bir şekilde mengene gibi gererek son anda rahatlatmak istiyor. Bu yüzden yeni çıkacak filmin hikayesinde işler daha çok gerilim üzerine kurulacak. Kurgusal sahneler ve özel efektler ile ilerleyen bölümler de olacaktır elbet. 

Spider Man 3 hakkındaki hayran teorileri:

örümcek adam 3

Filmle ilgili net bilgiler henüz elimizde değil. Ama şunu söylemek istiyoruz ki, olaylar biraz daha Marvel evreni içerisinde geçecek. Bir Marvel hikayesi kurgulayarak ya da mevcut bir hikayeyi uyarlayacak ilerleme ihtimali yüksek olan Spider Man 3 için, bir hayat kurtarma süreci olabilirr. Bir şekilde halk, Örümcek Adamın kimliğini çıkarmak isteyebilir ve sonrasında da evlilikler olabilir.

Bunlar tamamen tahmini varsayımlar olduğu için Marvel evrenine ne kadar uyar bilemiyoruz. Bu konuda Sony ve Marvel kendileri farklı şekilde senaryo örnekleri üretiyor. Ortak bir konuda ileri sürüleceğinden hiç şüphemiz yok. Filmle ilgili bazı teaoriler ise geniş bir evren içeriğinde geçecek olması. Hem insanların beklentisine cevap vermesi hem de mantık içerisinde bir film olması ile karşımıza çıkan Spider Man 3 filmi en azından beklentilere bizim kadar hızlı cevap verecek gibi görünüyor. 

Özet olarak...

örümcek adam 3

Özetle konuşacak olursak Spider Man 3 filmine dair söyleyecek çok fazla söz var. Merakla beklendiği için herkes bir teori üretiyor. Yapımcılardan dahi ses çıkmaz iken, filmin konusu büyük bir gizem içerisinde saklanıyor. Elde olan tek şey ufak bir sinopsis. Tabi bu da her an değişimi yanında getirebilir. Spider Man 3 çıkış tarihi 16 Temmuz 2021 olarak planlanıyor. Her an değişim gelebilme ihtimali olsa da, şu an ki planlar bu tarih üzerine kurulmuş şekilde.

Hikayenin özünde kahramanımız gerilecek ve başı daha da sıkışacak. Eski filmlerdeki kötü karakterler fazla ön plana çıkmayacak ve yeni bir kötü karakter girecek devreye. Tabi bu kötü karakter filmde ilk defa görünecek olsa da, Marvel evreninde daha önce gördüğümüz bir karakter olacak. Bunlar geneli itibariyle bir tahmin ama yüksek oranda doğru çıkabilecek bir tahmin. Bu yüzden merakla filme dair yeni ayrıntıları bekliyor olacağız. 

37
10
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
37
10
7
4
3