Yüz Milyonları Oyun Bağımlısı Yapan PlayStation 4 ve 5'in Arkasındaki İsim, Sony’den Ayrılacağını Açıkladı

17
3
2
1
0
36 yıldır Sony bünyesinde bulunan ve PS4 ve PS5'in geliştirilmesinde donanım ekibinin başında olan Masayasu Ito, şirketten ayrılıyor. Ito'nun yerine de Sony'de uzunca süredir görev yapan bir isim geliyor.

Oyun dünyasının en popüler konsollarını üreten Sony, elbette bu baskınlığı PlayStation ekibinin yoğun çalışması ve başarısıyla gerçekleştirebiliyor. Şirket, bugünse büyük bir ayrılık haberiyle gündeme geldi. 1986 yılında Sony bünyesinde çalışmaya başlayan ve sonraki yıllarda PlayStation donanım bölümünün başkanı olan Masayasu Ito’nun 36 yılın ardından şirketten ayrılacağını açıkladı.

Oyun dünyasına adını kazıyan isimlerden birisi olan Masayasu Ito, 1986 yılında Sony’ye katılmış ve 2008 yılında PlayStation donanım mühendisliğine transfer olmuştu. Ito, PlayStation 4 mühendislerinin başında görev yapan isimdi. Konsol, dünya çapında 117,2 milyon satış adedini aşmayı başarmıştı ve halen satmaya devam ediyor.

Ito, PlayStation 5'in geliştirilmesinde de aktif rol oynadı:

sony ito

Masayusa Ito, PlayStation 4’ün yanı sıra PlayStation VR sanal gerçeklik seti, PlayStation 4 Pro ve son olarak PlayStation 5’in donanımının geliştirilmesi sürecinde de başkanlık görevini üstlendi. Sony, PS5 üzerindeki çalışmalarına Ito ile birlikte 2015 yılında başlamış, Ito da zaman zaman PlayStation 5’in geliştirilme süreci hakkında halka açık bilgiler paylaşmıştı.

Peki Masayusa Ito’nun yerine kim geliyor?

sony lin tao

1 Ekim’de görevinden ayrılacağı açıklanan Masayusa Ito’nun koltuğuna Lin Tao oturacak. Lin Tao, şu anda Sony Interactive Entertainment’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Lin, PlayStation ekibine PlayStation 2’nin tanıtılmasının ardından katılmış, PlayStation 3 konsolu üzerinde 5 yıl boyunca çalışmıştı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/9/6/23338839/sony-playstation-masayasu-ito-hardware-chief-retirement
17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0