PlayStation 5'in, Tarihin En 'Büyük' PlayStation'ı Olduğunu Gösteren Video

51
20
5
3
2
PlayStation 5'in tasarımı, hem boyu hem de tasarım dili ile oyunseverleri ikiye böldü. Bazı oyun severler PlayStation 5'in fazla büyük olduğunu dile getirirken, bazıları da tasarımın fazla fütüristik olduğunu belirtiyor. Yeni bir karşılaştırma videosu, PS5'in önceki nesil PlayStation 5'e kıyasla ne kadar büyük olduğunu açıkça gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz dönemde PlayStation 5'in disk sürücü boyutundan yola çıkarak yapılan karşılaştırmalar, PlayStation 5'in ne denli büyük bir oyun konsolu olduğunu zaten ortaya çıkarmıştı.

Ancak yayınlanan son karşılaştırma videosu, PlayStation 5'in özellikle ilk PlayStation 5 modelleriyle karşılaştırıldığında inanılmaz bir 'büyüme' gösterdiğini ortaya koyuyor.

PlayStation 5, şimdiye kadarki 'uzun' PlayStation modeli

playstation 5 boyutu

Yapılan tahminlere göre PlayStation 5, 35-36 cm yüksekliğe (yan koymak isterseniz genişliğe) sahip olacak. Yapılan hesaplamalar doğruysa Sony'nin yeni konsolunu raflara sığdırmak zor olacak. Yukarıdaki karşılaştırmalı görsel, bunu çok net bir şekilde gösteriyor.

ps5 boyutu

PlayStation 5, Microsoft'un Xbox One ve Xbox Series X konsollarıyla karşılaştırıldığında da bariz bir şekilde daha büyük bir konsol. Xbox konsollar neredeyse PlayStation 4 ile aynı boyutta olmasına rağmen, yeni nesil PS5 hepsinden daha uzun. Karşılaştırma yapabilmeniz adına Xbox Series X'in 15 cm genişliğe, 15 cm derinliğe ve 30 cm yüksekliğe sahip olduğunu belirtelim. PS4 Pro ise 32,7 cm genişliğe, 5,5 cm derinliğe ve 29,5 cm yükseklik sunuyor.

PS5, sadece PlayStation modellerinden değil, Xbox modellerinden de daha uzun

ps5 boyutları

Son olarak PlayStation 5 tüm konsol nesilleriyle karşılaştırıldığında sonuç yine değişmiyor. Yani Sony, şimdiye kadarki en büyük boyutlu konsolla karşımıza çıkacak. Galiba PS5'i almak için önceki nesillerdeki Slim modeline benzer şekilde olası bir 'kısa versiyonun' çıkmasını beklemek daha iyi olacak. Elbette böyle bir modelin çıkacağının garantisi bulunmuyor.

Tüm PlayStation modelleri yan yana

ps5 vs tüm playstationlar

PlayStation 5'in büyük olması, görsel ve konumlandırma açısından olumsuz bir özellik gibi görünse de, konsolun daha büyük bir soğutma sistemine sahip olmasını mümkün kılacağı için performans açısından bir avantaj olarak da karşımıza çıkabilir. Elbette ki Sony'nin boyut farkını bu şekilde değerlendirip değerlendirmediğini ancak PlayStation 5 piyasaya çıktığında öğreneceğiz.

PlayStation 5'in önceki nesil PlayStation modelleriyle karşılaştırıldığı video

Kaynak : https://www.gamespot.com/gallery/ps5-size-comparison-how-sonys-next-gen-console-compares-to-older-playstations/2900-3617/#1
51
20
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
51
20
5
3
2