4
3
1
0
0

19 Kasım günü PlayStation 5'in tüm dünyada piyasaya sürülmesiyle birlikte yeni nesil konsolları beklediğimiz sayaç sıfırlandı. Sony PlayStation 5, ülkemizdeki alıcılarını da buldu. Öyle ki PlayStation 5 satışa çıkar çıkmaz dünya genelinde olduğu gibi ülkemizdeki stoklar da tükendi.

Peki, PlayStation 5 kocaman gövdesinin altında oyunculara neler sunuyor? Bu sorunun cevabını sizler için verebilmek ve stoklar yenilendiğinde karar vermenizi kolaylaştırmak için biz de bir PlayStation 5 satın aldık. Ofisimize gelen PlayStation 5'i sizler için anlattık ve inceledik.

PlayStation 5 neler sunuyor?

PlayStation 5

Sony'nin PlayStation 5 oyun konsolu, donanım kısmında bizleri AMD'nin Zen 2 mimarisine sahip 8 çekirdekli 3,5 GHz hıza ulaşabilen bir işlemciyle karşılıyor. Oyun konsolunun grafik bölümünde bizi yeniden bir AMD birimi bekliyor. PlayStation 5'in ekran kartı, RDNA 2 mimarisine sahip ve dakikada 10,28 teraflop işlem yapabiliyor.

Tabii PlayStation 5'in en önemli detaylarından birisi de kontrol cihazı. Sony'nin PlayStation 5 ile birlikte sunduğu DualSense kontrol cihazı tetik tuşlarıyla bambaşka bir deneyim sunuyor. Kontrol cihazındaki tetik tuşları, oyundaki duruma göre gerginleşebiliyor veya yumuşak hale gelebiliyor. Bunun yanı sıra kontrol cihazı üstünde birçok titreşim motoru bulunuyor.

PlayStationn 5 kontrol cihazı

PlayStation 5'in oyun performansını test etmeden önce elbette çok övülen SSD'sinin performansını ölçmek gerekiyordu. PlayStation 5, videomuzda da görebileceğiniz üzere saniyeler içerisinde açılıyor ve oyun oynanmaya hazır bir hale geliyordu. Denediğimiz Marvel's Spider-Man: Miles Morales ve diğer oyunlar da birkaç saniye içinde oynanmaya başlıyor.

Sony'nin PlayStation 5 ile bizlere sunduğu diğer detayları öğrenmek için yukarıdan videomuzu izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra gelecek videolarımızda PlayStation 5 ile neler yaptığımızı görmek istiyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın.

4
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
0
0