Peki Bundan ABD'nin Haberi Var mı: Qualcomm CEO'suna Göre Huawei, Apple Kadar Güçlü

32
25
1
1
0
Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, Huawei'nin Apple kadar güçlü imkanlara ve büyük müşteri porföyü oluşturma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Amon ayrıca Çin piyasasında büyümeyi hedeflediklerini de ifade etti.

Mobil teknoloji sektöründe en önemli mikroçip üreticilerinden biri olan Qualcomm'un yeni CEO'su Cristiano Amon, bu hafta itibarıyla görevine resmen başladı ve koltuğa geçer geçmez 'Qualcomm CEO'su' olarak ilk röportajını verdi. 

Cristiano Amon, söz konusu röportaj sırasında Qualcomm olarak Çin pazarında daha popüler ve daha güçlü bir marka olmayı hedeflediklerini ve dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'den daha fazla gelir elde etmeyi istediklerini söyledi.

huawei logo

Amon'un en dikkat çeken açıklamaları ise 2 yıldan uzun bir süredir devam eden ABD ambargosu nedeniyle iş birliği yapamadıkları Huawei ile ilgili oldu. Söz konusu durumun Android pazarında bir boşluk oluşturduğunu ifade eden Amon, ayrıca üst düzey koşulları açısından Huawei'nin büyük müşteri portföyü oluşturma potansiyelinin Apple'dan düşük olmadığını ifade etti. 

Amon'un açıklamalarından anladığımız kadarıyla Qualcomm, yeni döneminde Çin pazarında daha fazla iş yapmak istiyor ki Huawei, özellikle Çin pazarında gerçekten de çok büyük bir firma. Yine de Qualcomm CEO'sunun Huawei'nin 'imkanlar ve potansiyel müşteriler' açısından Apple kadar güçlü olduğunu söylemesi, ABD merkezli şirketin Huawei ile çalışmak istediğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/07/02/qualcomm-says-that-huawei-is-as-powerful-as-apple/
32
25
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
25
1
1
0