AMD'nin Intel'e Fark Attığını Gösteren Grafikler Reddit'te Paylaşıldı

77
11
5
3
1
Intel ve AMD arasında sürekli bir rekabet mevcut. AMD'nin hem popülerlik hem de satışta yaşadığı artış sır değil ancak bir Reddit kullanıcısı, AMD'nin son başarılarını gerçekçi bir perspektiften görmemizi sağladı.

AMD'nin hem popülerlik hem de satışta bir artış yaşadığı bir sır değil. Son zamanlarda hem AMD Ryzen 7 3700X hem de AMD Ryzen 5 3600, Intel'in tüm ürün yelpazesini geride bıraktı. Bu, tek başına AMD'nin baskınlığını savunmak için yeterli olacaktı ancak Reddit kullanıcısı ingebor, AMD'nin son on yılda ne kadar geliştiğini gösteren bir sürü satış verisi topladı.

Açıklanan verilere göre AMD, 2018’in sonundan bu yana satılan işlemci miktarında Intel’i geride bıraktı ancak bu, AMD’nin daha fazla gelir elde etmesiyle sonuçlanmadı çünkü Intel, işlemcileri için ortalama olarak daha fazla ücret alıyor. Reddit kullanıcısı ingebor, her bir işlemcinin ortalama satış fiyatını kaydeden bir grafik çıkarmış ve bu grafiğe göre Intel, yıllardır çok daha yüksek fiyatlara sahip. Bu yüzden AMD, daha fazla işlemci satsa bile Intel'den fazla gelir elde edemiyor. Reddit kullanıcısı ingebor'un iki dev şirket arasındaki rekabeti açıklayan grafiklerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Intel vs AMD: Yıllara göre ortalama satış fiyatları

Intel vs AMD

Intel vs AMD: Yıllara göre elde edilen kazanç

Intel vs AMD

Intel vs AMD: Yıllara göre satılan CPU sayısı

Intel vs AMD

Grafiklere göre AMD, yakın zamanda gelirlerde ve işlemcilerin ortalama satış fiyatlarında büyük bir artış yaşadı. Grafik, aylara göre etiketlenmemiş ancak AMD'nin Ryzen 9 3900X'in öncülüğünü yaptığı Ryzen 3. nesil dizisini piyasaya sürdüğü sırada yükseliş olduğu anlaşılıyor. Intel, 10. nesil işlemcilerini piyasaya sürünceye dek piyasadaki hakimiyetini geri alabilecek gibi görünmüyor.

AMD nasıl bu kadar başarılı oldu?

amd

AMD, ilk nesil Ryzen işlemcilerini 2017 yılının başında piyasaya sürdü. Bu da grafikte kırmızı çizginin ilk yükselişi ile görülebiliyor. AMD'nin 2018'de Ryzen 2. nesil ve bu yıl AMD Ryzen 3. nesil ile kesinlikle büyük bir yükselişe geçtiğini görüyoruz.

AMD'nin Intel'le uzun zamandır rekabet ettiğini görmek güzel. Umuyoruz AMD, Intel gibi başarısını sürdürür. PC bileşenleri pazarı rekabetçi olduğunda herkes kazanır. Bu yüzden Intel'den çok iyi işlemciler üretmesinden başka bir şey istemiyoruz. Şimdi tek yapmamız gereken 10. nesil işlemcileri beklemek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/a-reddit-user-charted-just-how-much-amd-is-beating-intel-right-now
77
11
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
77
11
5
3
1