6
3
1
0
0

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiği UNPACKED etkinliğiyle birlikte en yeni teknolojilerini kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Biz de geçtiğimiz günlerde lansmanın gözdesi Samsung Galaxy Note20 Ultra'nın kutu açılışını gerçekleştirmiştik. Şimdiyse cihazın detaylı incelemesiyle karşınızdayız.

Bildiğiniz üzere Galaxy Note20 Ultra, Galaxy Note serisinin en üstünde bulunuyor. Bundan bir sene öncesine kadar Galaxy Note10+ isimli telefon en üst düzey telefon olarak biliniyordu ancak Samsung, bu sene yeni bir model çıkararak 'Ultra' ismini de seriye ekledi ve seri 3 telefonla birlikte çıkmış oldu.

Yeniliklerle birlikte gelen Note20 Ultra

Samsung Galaxy Note20 Ultra

Yaptığımız incelemeden kısaca bahsetmemiz gerekirse 3 adet arka kameranın bulunduğu Samsung Galaxy Note20 Ultra, çoğu ışık koşulunda son derece güzel fotoğrafları kullanıcılarına sunuyor. Aynı zamanda ön kamerasıyla da oldukça iyi işler çıkaran Note20 Ultra'nın kamera konusunda kullanıcılarını üzmeyeceğini belirtmekte fayda var.

Ekran tarafına baktığımızdaysa 6,9 inçlik 1440 x 3088 çözünürlükte Dinamik AMOLED 2X teknolojisiyle gelen Galaxy Note20 Ultra, 120 Hz'lik bir ekran tazeleme oranını da kullanıcılara sunuyor. Aynı zamanda ekranın düz bir yapının aksine kıvrımlı, ekranın yanına taşan bir şekilde gelmesi de Note20 Ultra'yı Note20+'tan ayıran özelliklerin başında geliyor.

Samsung Galaxy Note20 Ultra ve Note20

(Samsung Galaxy Note20 Ultra ve Galaxy Note20)

Son olarak kısaca tasarım konusuna değinecek olursak telefona baktığımız anda ilk gördüğümüz şeylerden biri, arka kamera modülü oluyor. Yüksek kamera teknolojisi kullanıldığı için bu denli büyütüldüğünü düşündüğümüz kamera modülü, telefonu düz bir zemine koyduğunuzda telefonun sallanmasına sebep oluyor.

İkinci bir detaysa S Pen'in alışık telefonun sağ alt tarafından sol alt tarafa taşınması oldu. Aynı zamanda ses açma kısma ve güç düğmelerinin de sağ tarafa toplanması, telefonun hayranlarının uzun süredir istediği bir ayrıntı olarak biliniyordu. Samsung, Galaxy Note20 serisinde bu isteği karşılayarak hayranlarını daha da mutlu etmiş gibi görünüyor.

Tabii ki yazımızda değindiklerimiz, telefonla ilgili değerlendirmelerimizin yalnızca küçük bir kısmını oluşturuyor. Siz de telefonla ilgili her şeyi öğrenmek ve performansının nasıl olduğunu keşfetmek istiyorsanız sizleri videomuzla baş başa bırakıyoruz.

6
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
1
0
0