Samsung Galaxy S10 Güncellemesi Yaşanan Sorunlar Üzerine Geri Çekildi

33
11
5
1
1
Samsung'un en güncel amiral gemisi serisi akıllı telefonları S10e, S10 ve S10 Plus'ta büyük bir hata meydana geldi.

Samsung'un bugün yayınladığı bir güncelleme, Galaxy S10 serisi (Galaxy S10, S10+ ve S10e) akıllı telefonların Gece Modu'na bazı iyileştirmeler yaparken ultra geniş açılı arka kamera sensörünün uzun pozlama ve telefoto lensin canlı odak modu hızında da hatırı sayılır geliştirmeleri uyguladı. Ne var ki bu güncelleme, bazı Galaxy S10'ların tamamen donarak kullanılamaz hâle gelmesine yol açtı.

XXU1ASE5 koduna sahip güncelleme, aynı zamanda Android platformu kullanıcılarını çevrimiçi olmanın tehlikelerinden koruyan Mayıs Ayı Güvenlik Yaması'nı da içeriyordu. Reddit ve XDA üzerindeki kullanıcıların Galaxy S10 cihazlarında bazı büyük sorunları fark etmeleri üzerine Samsung olaya el attı ve güncellemeyi bütün cihazlardan geri çekti.

Gelen geri bildirimlere göre bazı kesim kullanıcılar 3. parti uygulamaların donduğunu belirtirken diğer bir kesim ise akıllı telefonun tamamen donduğunu ve cihazın tekrar işler hâle gelmesi için yeniden başlatma gerektirdiğine değiniyor. Ekran içi parmak izi tarayıcısının çalışmaması ve güç tuşunun bazı durumlarda istenileni yapmaması ise bildirilen diğer sorunlardan bazıları.

Güncelleme geri çekilmiş olsa dahi hâlihazırda güncellemeyi edinen kullanıcılar hatalarla boğuşmaya devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devinden henüz oluşan hatalara neyin sebep olduğuna veya sorunların ne zaman çözümleneceğine dair resmi bir açıklama ne yazık ki gelmedi. Samsung'un ek mesai harcayarak elini çabuk tutacağı ve düzeltmeleri içeren güncellemeyi bir an önce yayınlayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsungs-latest-s10-update-pulled-after-causing-devices-freeze
33
11
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
11
5
1
1