Qualcomm, Samsung Galaxy S23 Serisinin Snapdragon İşlemciye Sahip Olacağını Açıkladı

10
7
4
2
1
Qualcom CEO'su, şirketin üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında Samsung cihazları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda, Galaxy S23 serisinin çoğunluğunun Snapdragon'a sahip olacağı ifade edildi.

Akıllı telefon sektörünün en üst sıralarında yer alan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, her yıl yeni cihazlarıyla karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda şirketin Galaxy S serileri ile ilgili önemli bir iddia ortaya atılmıştı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Samsung’un Exynos işlemcileri terk edeceğini ve cihazlarda Qualcomm işlemcilerini görebileceğimizi söylemişti. 

Bunun yanı sıra sektörde çıkan diğer haberlerde de Samsung’un S23 cihazlarında Snapdragon yonga setlerini (muhtemelen Snapdragon 8 Gen 2)  kullanabileceğini gösteren söylentiler yer almıştı. Bu iddialar konuşulmaya devam ederken şimdi de Qualcomm’un kendisinden konu hakkında bir açıklama geldi. 

S23 serisinin büyük bir kısmı Snapdragon'a sahip olacak

Qualcomm, üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında yapılan açıklamarda Samsung ile anlaşmalarından bahsetti. Şirket CEO’su Cristiano Amon, “Snapdragon onların Galaxy amiral gemisi ürünlerine güç verecek. Galaxy S22 serisinde %75’tik. Galaxy S23 ve diğerlerinde bundan daha yüksek oranda yer alabileceğimizi düşünebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar,  Qualcomm’un S22 serisinin yonga setlerinin %75'ini sağladığını ve bu orandan daha fazlasına S23 serisi gibi premium telefonlarda rastlayacağımızı ortaya koydu. Ayrıca açıklamalarda bunun küresel olacağı belirtildi. Bu da çoğu amiral gemisi telefonun Snapdragon’a sahip olacağını gösterdi.

Amon’un açıklamalarının, Samsung cihazlarının hepsinin Qualcomm işlemcilerine sahip olmayacağını gösterdiğini de söylemek mümkün. Buna göre yalnızca premium telefonlar buna sahip olacak. Yani diğer cihazlarda Exynos gibi işlemciler kullanılabilecek. 

Tabii ki tüm S23 serisinin Snapdragon ile gelmeyeceği de açıklamalardan anlaşılabilir. Ancak bu oranın, S22 telefonlardan çok daha fazla olacağı şirketin yaptığı açıklamalar ile ortaya çıkıyor. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/qualcomm-suggests-well-see-snapdragon-chipsets-in-the-samsung-galaxy-s23-globally
10
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
7
4
2
1