Android Auto Wireless Desteği Alan Samsung Modelleri Ortaya Çıktı

16
5
4
2
2
Google, daha önce söz verdiği gibi Android Auto Wireless sürümüne yeni cihaz uyumlulukları getiriyor. Samsung’un amiral gemisi modelleri artık Android Auto Wireless desteğine sahip.

Android Auto Wireless, akıllı telefonların tüm Android Auto deneyimini kablo gerektirmeden araç içi baş ünitelerine aktarmalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde, navigasyon, haritalar, çağrılar, mesajlar ve müzikler gibi özellikler kablosuz olarak kontrol edebilir hale geliyor. Geçen yıl açıklanan Android Auto Wireless, yalnızca Google’ın Pixel ve Nexus akıllı telefonlarının bir kısmıyla uyumlu çalışıyordu.

AndroidPolice, ortaya çıkardığı Google Destek Raporuna göre, Android Auto’nun kablosuz sürümü artık Google Pixel olmayan telefonlarla da uyumlu hale geldi. Samsung, bu özellikten yararlanan ilk üçüncü taraf telefon üreticisi oldu fakat özellik şu anda yalnızca bazı Galaxy serisi cihazlarla uyumlu.

Android Auto Wireless ile uyumlu hale gelen Samsung modelleri:

Android Auto Wireless ile uyumlu Samsung akıllı telefonları arasında Galaxy S8, S8+, S9, S9+, S10 ve S10+ yer alıyor. Bu telefonlara ek olarak Note serisinden Galaxy Note 8, Note 9 ve Note 10’da sistem ile uyumlu çalışacak. S10e modelinin Android Auto Wireless desteğini almamış olması ise şaşırtıcı.

Google, bu özelliğin Android 9.0 veya üstünü çalıştıran herhangi bir akıllı telefonda kullanıma hazır olacağına daha önceden söz vermişti ve sözünde durdu. Android Auto Wireless, Android 8.0 çalıştıran Google Piksel, Piksel XL, Piksel 2, 2 XL, Piksel 3, 3 XL, Nexus 5X ve Nexus 6P cihazlarda çalışsa da, yeni eklenen Samsung akıllı telefonlarının Android 9.0 veya daha yüksek sürümünü kullanması gerekiyor.

Google, Android Auto Wireless desteğinin sınırlarını daha da genişletmek istiyor. Listeye eklenen telefonların büyük çoğunluğu Samsung’un amiral gemisi modelleri. İlerleyen günlerde bu listeye orta sınıftaki diğer Samsung modellerinin de eklenmesi bekleniyor. Sistem şu an için sadece ABD, Kanada ve Meksika’da mevcut durumda.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/10/select-samsung-phones-are-now-compatible-with-android-auto-wireless.html
16
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
5
4
2
2