Sinovac Aşısının Vurulduktan 6 Ay Sonraki Antikor Seviyesi Açıklandı

53
5
4
4
3
Çin'de gerçekleştirilen bir araştırma, Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının uygulandıktan 6 ay sonra istenen düzeyde antikor oluşturmadığını açığa çıkardı. Araştırmaya göre doz aralığı dört hafta olan insanların yalnızca yüzde 35,2'sinde, uygulamadan 6 ay sonra da antikor tespit edildi.

Çinli uzmanlar ile Sinovac ve BioNTech'in yetkililerinden oluşan bir grup bilim insanı, Çin'de dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma kapsamında Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac isimli koronavirüs aşısının uygulamadan 6 ay sonraki antikor seviyesini ölçen bilim insanları, pek de sevindirici olmayan bir açıklamada bulundular.

Çin'de yapılan araştırmaya, 18 ila 59 yaş aralığında olan insanlar dahil edildi. Bu insanların bir bölümü iki hafta arayla, diğer bölümü ise dört hafta arayla iki doz CoronaVac aşısı vurulmuşlardı. Yapılan incelemeler, aşılamanın tamamlanmasından 6 ay sonra katılımcıların çok düşük bir bölümünün antikora sahip olduklarını gözler önüne seriyor.

Dört hafta arayla iki doz aşı vurulan katılımcıların yalnızca yüzde 35,2'sinde antikor bulunuyordu

Sinovac

Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısıyla ilgili yapılan incelemeler, iki doz arasında iki hafta bekleme süresi olan insanların yalnızca yüzde 16,9'unun vücudunda antikor bulunduğunu gösterdi. İki doz arasındaki bekleme süresi dört hafta olan insanlarınsa yüzde 35,2'sinde antikor bulunuyordu. Bu araştırma, CoronaVac'ın hiçbir işe yaramadığı anlamına gelmiyor olsa da Türkiye gibi bu aşıyı kullanan ülkelerin, aşılama sürecini 6 ay içinde tamamlayıp, toplumsal bağışıklığa ulaşmaları gerektiğini açıkça söyleyebiliriz.

Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, CoronaVac'ı kullanan ülkelerin üçüncü doz aşıyı göz ardı etmemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Zira incelemelere göre üçüncü doz aşı uygulanan insanların vücutlarındaki antikor seviyesi, ciddi anlamda yükseliyor. Bu durumun farkında olan Türkiye de bir süredir, özellikle de Sinovac'ın aşısını vurulmuş olan vatandaşlara üçüncü doz aşılama yapıyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/sinovac-asisinin-6-ay-sonraki-antikor-seviyesi-ortaya-cikti-yuzde-35i-gecmiyor-6559032/
53
5
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
53
5
4
4
3