Koronavirüsü Yenmek İçin Ulaşılması Gereken Aşılama Oranı Açıklandı

33
14
6
4
4
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye'de koronavirüsü yenebilmek için gerekli olan aşılama oranını olduğunu açıkladı. Özkan'a göre koronavirüsü yenebilmemiz için, yüzde 70 oranında aşılama yapılması gerekiyor.

Türkiye'nin koronavirüs pandemisindeki yeni gündemi olan aşılama süreci ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye'nin koronavirüs salgınını yenebilmesi için gerekli olan aşılama oranına ilişkin veriler paylaşıldı. Buna göre Türkiye'nin koronavirüs belasından kurtulabilmesi için, nüfusun yüzde 70 kadarının aşılanması gerekiyor. Bu oran şimdilik, yüzde 25'lerde.

Prof. Dr. Seçil Özkan, aşının en temel koruma stratejisi olduğunu ve bunun yalnızca COVID-19 değil, diğer hastalıklar için de geçerli olduğunu belirtiyor. Bu yüzden insanların aşı konusunda korkmaması gerektiğinden bahseden Özkan, aşılama yaş sınırının 16'ya kadar düştüğünü ancak 16 ila 30 yaş arasındaki aşılanma oranının pek de istenen seviyede olmadığını söylüyor. Bilim kurulu üyesi, gençlerin aşıyı neden önemsemediklerini de açıkladı.

"Ben gencim, hastalığı çabuk atlatırım diyorlar"

Koronavirüs

Bilim Kurulu Üyesi Özkan'ın yaptığı açıklamalara göre gençler arasında yaygın ve hatalı olan bir yaklaşım var. Öyle ki gençler, yaşları nedeniyle hastalığı hafif geçireceklerine inanıyorlar. Ancak bunun doğru olmadığını belirten Bilim Kurulu üyesi, hastalığın herkesi etkileyebileceğini ifade ediyor. Seçil Özkan'a göre aşı hakkı tanımlanmış olan gençler, aşısını mutlaka vurulmalı.

Prof. Dr. Seçil Özkan'ın açıklamalarında değindiği bir diğer husus da aşılanmayla rahatlama seviyesi arasındaki uyumsuzluktu. Aşının koruyuculuğunun tartışılmaz olduğunu ifade eden Özkan, ancak bu aşıların bulaş konusunda yeteri kadar iyi olmadığını, aşı vurulan insanların bile hastalık kapabildiğini, bu yüzden de bir süre daha maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor...

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-secil-ozkan-asida-yuzde-70e-ulasilirsa-hastaligi-yeneriz
33
14
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
33
14
6
4
4