Sonra Neden Yok Oldu Diye Sormayın: Salda Gölü'nde Bugün Yaşananlara Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

403
17
6
4
3
UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınması için başvuruda bulunulan Salda Gölü, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Bazı ziyaretçiler dumansız hava sahası ilan edilen sahilde nargile içerken bazı ziyaretçiler de yasak olmasına rağmen çamur banyosu yaptılar.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan ve dünya mirası listesine alınması için çalışmaların sürdüğü Salda Gölü, Kurban Bayramı süresince yoğun ilgi gördü. Bazı ziyaretçiler halk plajında suya girip gölün eşsiz manzarasını seyrederken yasağa aldırış etmeyen ziyaretçiler ise sahile nargile getirip çamur banyosu yaptılar.

Geçen yıl 15 Ekim'de girişin yasaklanmış olduğu Beyaz Adalar kısmına gelen ziyaretçiler ise otomobillerini sahile yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan otoparka bıraktılar ve sahili elektrikli trenler ve golf arabaları ile gezdiler.

Yasak olmasına rağmen çamur banyosu yapıldı

çamur banyosu salda gölü

Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü halk plajını geçtiğimiz yıl 1 Ağustos'ta dumansız hava sahası ilan etmişti. Çevresinde sigara içilmesinin yasaklandığı Salda Gölü halk plajı sahiline bir ziyaretçinin nargilesiyle geldiği, bir ziyaretçinin ise yasak olmasına rağmen halk plajı sahilinde çukur açıp çamur banyosu yaptığı görüldü.

Bayram tatili süresince ziyaretçi akınına uğrayan ve adım atılacak yer kalmayan Salda Gölü halk plajı sahili kıyısına rögar kapağı atılması da dikkat çekti.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/salda-golu-nde-nargile-icip-camur-banyosu-yaptilar-plaja-rogar-kapagi-attilar-352548
403
17
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
403
17
6
4
3