Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Oyun

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor

Microsoft'un Activision hamlesinin ardından Sony cephesinden 'beklenen' hamle geldi. Destiny ve Halo'nun geliştiricisi Bungie, Sony bünyesine dahil olacağını açıkladı.

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor
Ahmet Batuhan Karataş Ahmet Batuhan Karataş /

Anlaşılan Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının etkilerini görmeye devam edeceğiz. Her ne kadar Activison Blizzard’ın 68 milyar dolarlık devasa satışı kadar büyük olmasa da Microsoft’un oyun konusundaki büyük rakibi Sony, Destiny ve Halo gibi büyük oyunların arkasındaki geliştirici stüdyo Bungie’yi satın aldı.

Bu hamle, Microsoft'un attığı devasa adım sonrası 'EA Games'i satın alır mı?' sorularıyla anılan Sony'den gelen ilk hamle oldu ve beklentileri karşılamakta yeterince etkili olmadı da diyebiliriz. Twitter’da yapılan ve gündem olan duyurunun ardından birçok insan bu duyurunun hakkında konuşmaya başladı. Gelişmenin önemli detaylarına dilerseniz gelin beraber göz atalım.

Sony, Bungie’yi 3,6 milyar dolara satın alıyor

Sony, Bungie stüdyosunu tam 3,6 milyar dolara satın alacağını resmen duyurdu. Paylaşılan duyuruda Bungie “Bungie’nin dünyanın etrafındaki arkadaşları bir araya getirme konusunda sonsuz potansiyeli var. PlayStation ile aynı hayali kurduğumuzu düşündük ve jenerasyonlar boyu akılda kalacak eğlenceyi üretmemize yarayan yaratıcı bakış açılarımızı birlikte çalıştırmaya karar verdik” sözleriyle gelişmeyi müjedeledi.

Sonuç olarak Bungie, çok platformlu bağımsız bir stüdyo ve dağıtıcı olmaya devam edecek, sadece PlayStation Studios geliştiricilerinin yanında yer alacak ve Sony'nin bir parçası olacak. Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan, PlayStation Blog'daki bir gönderide şunları söyledi*: "Bungie'nin çoklu platforma oyun geliştirme ve canlı oyun hizmetlerindeki birinci sınıf uzmanlığı, PlayStation'ı yüz milyonlarca kullanıcıya yayma vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak"* dedi.

Ayrıca Bungie, geliştirdiği oyunların hayranlarını merakta bırakmayacak bazı soru işaretlerini de yanıtladı. Buna göre Destiny, çarpraz platformlarda herhangi bir kısıtlama olmadan oynanmaya devam edecek. Genel olarak Bungie'nin oyunları bu satın almadan oyuncuların aleyhine etkilenmeyecek. Hatta öyle ki, gelecekte karşımıza çıkacak Bungie oyunları da PlayStation'a özel olmayacak ve tüm platformlar için gelmeye devam edecek.

Satın alımın ardından PlayStation’a bağlı birçok stüdyodan ve hatta XBOX CEO’su Phil Spencer’dan bile tebrik mesajları geldi

XBOX CEO’su Phil Spencer kutladı

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor

"Bungie'deki yetenekli ekipleri tebrik ediyorum, yaratıcılığınızı güzel bir şekilde tescil ettiniz. Ve PlayStation ve Hermen Hulst'u da böyle yetenekli bir ekibi bünyelerine kattıkları için tebrik ederim."

PlayStation Studios’un yöneticisi Hermen Hulst ona teşekkür etti

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor

Teşekkürler Phil, Oyuncu olmak için çok heyecanlı zamanlardayız."

Among Us yine eksik kalmadı

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor

"Nasıl yani??? Tebrikler Bungie'deki kankalar"

Naughty Dog’tan da destek geldi

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor

"Hoş geldiniz dostlar! İnanılmaz işleriniz ve yetenekli ekibiniz çok ilham verici ve önünüzdeki harika şeyleri görmek için sabırsızlanıyoruz."

Days Gone’un geliştiricisi Bend Studio da kutladı

’Beklenen Hamle’ Geldi: Sony, Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi Satın Alıyor

"Sanki 'Kader' (Destiny ile kelime şakası yapıyor) bizi bir araya getirdi ;) PlayStation ailesine hoş geldiniz!"

YORUMLAR

(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
T
Tengrici TÜRK 3 yıl önce
Playstationu Türkler nasıl pes/fifa makinesi olarak kullanıyorsa, batıda da playstation cod/bf makinesi olarak kullanılıyor. Bu yüzden cod'un playstation'a çıkmaması demek, Türkler için fifa'nın playstationa çıkmaması demekle aynı şeydir batıda. Bundan dolayı microsoftun cod'u kendisine özel tutarsa diye yine batıda çok etkili olan halo'yu eline alması güzel bir hamle olmuş. Burada tek endişem bungie oyunlarının fiyatlarının uçması olur. Bu yüzden Türklere tavsiyem, steam üzerinden Halo: The Master Chief Koleksiyonunu 24 TL iken yapıştırın. Bungie sony'nin eline geçtiyse bir daha bu fiyata bulunmaz. Halo'ya da umarım artık Türkler için Türk dil desteği gelir. Sony'ye fiyatlandırma hariç her konuda güvenim tam.
T
Tengrici TÜRK 3 yıl önce
Microsoft, Activision'u satın alarak ps'nin maskotlarından Crash Bandicoot'u kendi markası yapınca, Playstation'da Bungie'yi satın alarak Halo'yu kendi markası yaptı diye düşünmüştüm. Halo'nun ms'de kalacak olması fiyatlandırma yönünden güzel haber. En azından gamepass ile uyguna oynayabiliriz. O zaman dediğiniz gibi yeni bir oyun yaptırmak için almışlar. Önümüzdeki yıllar oyun açısından baya hareketli geçecek.
K
kost dayaoğlu 3 yıl önce
Bend studios playstationun bungie yi destiny için aldığını mı ima ediyor acaba.
E
Ekin Arda Muti 3 yıl önce
Gövde gösterisi tamamen. Halo isminin altındaki şirketi satın aldık demek için yapılmış bir hamle. Yoksa görüyoruz destiny serisinin ne kadar başarılı olduğunu!