'Beklenen Hamle' Geldi: Sony, Destiny ve Halo'nun Geliştiricisi Bungie'yi Satın Alıyor

45
11
5
1
0
Microsoft'un Activision hamlesinin ardından Sony cephesinden 'beklenen' hamle geldi. Destiny ve Halo'nun geliştiricisi Bungie, Sony bünyesine dahil olacağını açıkladı.

Anlaşılan Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının etkilerini görmeye devam edeceğiz. Her ne kadar Activison Blizzard’ın 68 milyar dolarlık devasa satışı kadar büyük olmasa da Microsoft’un oyun konusundaki büyük rakibi Sony, Destiny ve Halo gibi büyük oyunların arkasındaki geliştirici stüdyo Bungie’yi satın aldı

Bu hamle, Microsoft'un attığı devasa adım sonrası 'EA Games'i satın alır mı?' sorularıyla anılan Sony'den gelen ilk hamle oldu ve beklentileri karşılamakta yeterince etkili olmadı da diyebiliriz. Twitter’da yapılan ve gündem olan duyurunun ardından birçok insan bu duyurunun hakkında konuşmaya başladı. Gelişmenin önemli detaylarına dilerseniz gelin beraber göz atalım.

Sony, Bungie’yi 3,6 milyar dolara satın alıyor

Sony, Bungie stüdyosunu tam 3,6 milyar dolara satın alacağını resmen duyurdu. Paylaşılan duyuruda Bungie “Bungie’nin dünyanın etrafındaki arkadaşları bir araya getirme konusunda sonsuz potansiyeli var. PlayStation ile aynı hayali kurduğumuzu düşündük ve jenerasyonlar boyu akılda kalacak eğlenceyi üretmemize yarayan yaratıcı bakış açılarımızı birlikte çalıştırmaya karar verdik” sözleriyle gelişmeyi müjedeledi.

Sonuç olarak Bungie, çok platformlu bağımsız bir stüdyo ve dağıtıcı olmaya devam edecek, sadece PlayStation Studios geliştiricilerinin yanında yer alacak ve Sony'nin bir parçası olacak. Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan, PlayStation Blog'daki bir gönderide şunları söyledi: "Bungie'nin çoklu platforma oyun geliştirme ve canlı oyun hizmetlerindeki birinci sınıf uzmanlığı, PlayStation'ı yüz milyonlarca kullanıcıya yayma vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak" dedi.

Ayrıca Bungie, geliştirdiği oyunların hayranlarını merakta bırakmayacak bazı soru işaretlerini de yanıtladı. Buna göre Destiny, çarpraz platformlarda herhangi bir kısıtlama olmadan oynanmaya devam edecek. Genel olarak Bungie'nin oyunları bu satın almadan oyuncuların aleyhine etkilenmeyecek. Hatta öyle ki, gelecekte karşımıza çıkacak Bungie oyunları da PlayStation'a özel olmayacak ve tüm platformlar için gelmeye devam edecek.

Satın alımın ardından PlayStation’a bağlı birçok stüdyodan ve hatta XBOX CEO’su Phil Spencer’dan bile tebrik mesajları geldi

XBOX CEO’su Phil Spencer kutladı

phil spencer

"Bungie'deki yetenekli ekipleri tebrik ediyorum, yaratıcılığınızı güzel bir şekilde tescil ettiniz. Ve PlayStation ve Hermen Hulst'u da böyle yetenekli bir ekibi bünyelerine kattıkları için tebrik ederim."

PlayStation Studios’un yöneticisi Hermen Hulst ona teşekkür etti

bungie

Teşekkürler Phil, Oyuncu olmak için çok heyecanlı zamanlardayız."

Among Us yine eksik kalmadı

among us

"Nasıl yani??? Tebrikler Bungie'deki kankalar"

Naughty Dog’tan da destek geldi

naughty dog

"Hoş geldiniz dostlar! İnanılmaz işleriniz ve yetenekli ekibiniz çok ilham verici ve önünüzdeki harika şeyleri görmek için sabırsızlanıyoruz."

Days Gone’un geliştiricisi Bend Studio da kutladı

bend studio

"Sanki 'Kader' (Destiny ile kelime şakası yapıyor) bizi bir araya getirdi ;) PlayStation ailesine hoş geldiniz!"

45
11
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
11
5
1
0