Disney Hala Tekel Değil: Sony, 7 Yıllık Marvel Film Planını Yaptığını Açıkladı

47
11
5
2
1
Sony'nin elinde birçok Marvel karakterinin yayın hakkı bulunuyor. Şirket ise bunlardan bazılarını beyaz perdeye aktarmaya niyetli.

Marvel’ın da sahibi olan Disney’in, Fox ile olan birleşmesinin 20 Mart’ta tamamlanması bekleniyor ki bu noktadan sonra Disney, X-Men, Deadpool ve Fantastic Four gibi karakterlerin de yayın hakkına sahip olmuş olacak. Ancak bir de Sony var. Sony, en çok sevilen süper kahramanlardan Spider-Man de dahil olmak üzere tahminen 900 kadar Marvel kahramanının hakkını elinde bulunduruyor.

Yayın hakkı elinde olmayan karakterleri sinematik evrenine dahil edemeyen Marvel, Sony ile bir anlaşma yaptı ve Spider-Man’i de sinematik evrenine dahil etti. Tabii dağıtım hakları ve yaratıcılık kontrolü yine Sony’nin elinde kaldı.

Geçtiğimiz sene şaşırtıcı bir şekilde Venom karakteri, Sony Universe of Marvel Characters’da (Sony Evrenindeki Marvel Karakterleri) hayat buldu. Film, pek de iyi yorumlarla karşılaşmasa da 855 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmeyi başardı.

Sony Pictures Television Başkanı Mike Hopkins verdiği bir röportajda Sony’nin SUMC için 7-8 yıllık hazırlıklarının bulunduğunu ve bunun içerisinde TV dizilerinin de olduğunu dile getirdi. İşte Sony’nin şu an üzerine çalıştığı Marvel karakterleri:

Venom - Devam filmi

İlk filmin dünya çapında elde ettiği 855 milyon dolarlık bir gişe başarısının ardından devam filmi zaten kaçınılmazdı. İkinci filmi de ilk filmin yazarı olan Kelly Marcel yazacak ve film Ekim 2020’de vizyona girecek.

Morbius

()

Filmi, Temmuz 2020’de vizyona girecek ve Jared Leto tarafından canlandırılacak olan Morbius, bir Spider-Man kötü adamı. Filmin yönetmeni ise Life ve Safe House gibi filmlerin yönetmeni olan Daniel Espinosa.

“Spider-Man: Into the Spider-Verse”Devam filmi ve spin-off’u

Film dünya çapında 368 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmesinin yanı sıra En İyi Animasyon Film Oscar’ını da evine götürmeyi başarmıştı. Hollywood Reporter’ın haberine göre Sony, sadece bir devam filmiyle kalmıyor bunun yanında tamamı kadın karakterlerden oluşan bir spin-off filmi de hazırlıyor.

Kraven the Hunter

The Equalizer 2’nin yazarı olan Richard Wenk tarafından senaryosu yazılan Kraven the Hunter da bir Spider-Man kötü adamı. Burada akıllara gelen ilk soru Sony’nin Spider-Man karakteri sorununu nasıl halledeceği. Marvel Sinematik Evrenindeki Tom Holland mı canlandıracak yoksa yeni bir aktörle mi anlaşılacak?

“Black Cat” ve “Silver Sable”

Sony, paralı asker olan Silver Sable, bir hırsız ve Spider-Man’in aşklarından bir olan Black Cat’in bir arada olduğu “Silver and Black” filmini geliştirme aşamasındaydı ancak daha sonra iki karaktere ayrı ayrı filmler yapma kararı verildi. Bu iki karakter arasından ilk olarak Black Cat’in filmi gelecek.

“Silk”, “Jackpot” ve “Nightwatch”

Bazı haberlere göre Sony, az bilinen Marvel karakterleri olan Silk, Jackpot ve Nightwatch için geçtiğimiz yaz, senaristlerle görüşme yaptı.

2014 yılında duyurulan, Koreli/Amerikalı süper kahraman Silk’in hikayesi ve güçleri Spider-Man’e benziyor. Ayrıca kendisi de süper güçlerini bir radyoaktif örümcek ısırığıyla kazanıyor.

Jackpot ilk olarak 2007’de ortaya çıktı. Kendisi hükümete kayıtlı bir süper kahraman ve Initiative programının bir parçası.

Nighthawk, diğer iki karaktere göre biraz daha eski, 1993’te ortaya çıkan karakterin hikayesi kendi çizgi romanlarında yeniden anlatılmıştı.

Sinister Six

Yine Spider-Man ile bağlantısı olacak olan filmin yönetmenin Drew Goddard olacağı düşünülüyor. Çizgi romanlarda Sinister Six, Spider-Man’in ölümcül düşmanları. Film uçurumun kenarında duruyor olsa da Spider-Man franchise’ının yapımcısı Amy Pascal’ın umudu var.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/sony-marvel-spider-man-movies-details-venom-sequel-morbius-2019-3?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
47
11
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
47
11
5
2
1