Sony, PlayStation 5'te Netflix ve Twitch’in Olacağını Duyurdu

31
23
1
1
0
Sony, Xbox ile olan savaşında oyun kategorisinden çıkarak farklı bir alanda atağa geçti. Yeni oyun konsolundaki eğlence seçeneklerinin artacağını belirten Sony, PlayStation 5'in çıkışında Apple TV+, Disney+, Netflix, Spotify, Twitch ve YouTube gibi uygulamaları destekleyeceğini açıkladı.

Konsol oyunculuğu dendiği zaman akla ilk gelen isimlerden olan Sony, geçtiğimiz aylarda PlayStation ile birlikte gözleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Yeni yapılan açıklamayla birlikte PlayStation 5'in bir yalnızca oyunlara değil, aynı zamanda eğlence uygulamalarına odaklandığı anlaşıldı.

Bir oyun konsolundan daha fazlası olacak

PlayStation 5

Sony, 22 Ekim tarihinde yayınladığı resmi blog yazısıyla birlikte PlayStation 5'in çıkışta birçok eğlence platformunu destekleyeceğini belirtti. Çıkışta konsolda bulunacak eğlence uygulamaları arasında Apple TV+, Disney+, Netflix, Spotify, Twitch ve YouTube bulunacak. Şirket aynı zamanda Amazon Prime Video, Hulu ve Peacock'ın daha sonra platforma ekleneceğini belirtti. Belirli bir tarihse paylaşılmadı.

PlayStation kumandası

Sony, aynı zamanda PS5 Medya Kumandası hakkındaki bazı gizemleri de ortadan kaldırdı. Daha önceki görüntülerde 4 adet boş düğmenin de yukarıda görüldüğü şekilde Disney+, Netflix, Spotify ve YouTube olarak etiketlendirileceğini belirtti.

Yeni nesil konsolların birkaç hafta içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulması beklenirken konsollar hakkında daha fazla bilgiler çıkmaya devam ediyor. Sony, oyun konsolu konusundaki hünerlerini sergilemenin yanı sıra eğlence konusunda kullanıcılara neler sunacağını da göstermeye başladı. Tabii ki PlayStation 5'in çıkış tarihi yaklaştığı için Sony'nin yaptığı bu açıklamaya önümüzdeki haftalarda yeni açıklamalar da eklenebilir. Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Kaynak : https://blog.playstation.com/2020/10/22/new-media-experience-and-top-entertainment-streaming-apps-coming-to-ps5/
31
23
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
23
1
1
0