Elveda PlayStation: Sony Türkiye Hakkında Moralleri Yerle Bir Eden Yeni İddialar

275
37
24
6
5
Sony'nin Türkiye pazarından çekildiğine dair ortaya atılan iddialar büyük bir kaosa yol açtı. Sony'den henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmezken hem iddiaları savunan hem de yalanlayan taraftan çok 'kesin' ifadelere yer veren açıklamalar üst üste geldi. Konu hakkında paylaşılanları ve Sony'ye yakın kaynaklardan edinebildiğimiz bilgileri derledik.

Türkiye’deki teknoloji gündemi bugün çarpıcı bir iddia ile hareketlendi. Çeşitli kaynaklardan elde edildiği ifade edilen bazı iddialara göre Sony, birden çok ürün grubuyla Türkiye pazarından çekilme kararı aldı. İşte iddialar ve elde ettiğimiz tüm bilgiler...

Mesut Çevik: PlayStation, hazirandan sonra Dubai'den yönetilecek

Deneyimli teknoloji editörü Mesut Çevik, şirket içi kaynaklardan aldığı bilgileri paylaştı. Çevik, Sony'nin PlayStation bölümünün de ülkemizden çekileceğini, haziran ayından itibaren Dubai'ye bağlı olacağını paylaştı. Türkiye'deki PlayStation satışlarını ise ithalatçılar üzerinden sürdürüleceğini belirtti.

Peki dün neler olmuştu? İşte öğrendiğimiz tüm bilgiler...

Şirket içi kaynaklarımıza göre Sony, Türkiye'den çekilmeyecek; en azından tamamen...

Sony'deki şirket içi kaynaklarımıza göre Sony, iddia edildiği gibi Türkiye'den tamamen çekilmeyecek. Şirket, ses sistemleri ve televizyon kategorilerinde bir 'optimizasyona' gitti ve önümüzdeki dönemde Türkiye'deki tüketiciler için müşteri hizmetleri sunulmaya devam edilecek. Peki PlayStation'a ne olacak?

PlayStation’a ne olacak?

Sony'nin Türkiye'deki PlayStation faaliyetleri halihazırda zaten Sony Avrupa tarafından yönetiliyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de PlayStation modelleri resmi olarak Sony Euroasia garantili olarak satılıyor. inceleme.co’dan Mert Yamak'ın aktardığı bilgilere göre PlayStation önümüzdeki dönemde distribütörler tarafından ithalatçı garantili satılmaya devam edilecek. 

Yine şirket içi kaynaklarımız tarafından, televizyon ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edeceği ifade edildi.

Buradan yola çıkarak, PlayStation ürün ve hizmetlerinde bir değişiklik yaşanmayacağını ön görebiliriz.

Mesut Çevik, iddialar ilk ortaya çıktığında da benzer bir açıklamada bulunmuştu:

"PlayStation ekibinin de Temmuz'a kadar devam edip, Temmuz sonrası kontrolün Dubai'e aktarılacağı bilgisini aldım. Zaman ne gösterir bilinmez ama en azından Temmuz ayına kadar PS ekibi Türkiye'de bunu biliyoruz."

Oyun dünyasının ünlü isimlerinden Murat Sönmez de şu paylaşımı yaptı:

playstation

“1 Nisan itibarıyla PlayStation tarafına fatura kesmeyin”

Twitter’dan tarafımıza ulaşan ve şirket içi bilgi sunduğunu öne süren “@hadesbacq” adlı kullanıcı ise tarafımıza şu şekilde yazdı:

“1 Nisan itibarıyla PlayStation tarafına fatura kesmeyin bilgisi verildi. Bu bir iki gün içerisinde toplantı olacak. %90 ihtimalle Türkiye pazarından tüm ekip çekiliyor. Distribütör olacak ama diğer tüm faaliyetler duruyor.”

"Kampanya olmayacak, Türkçe altyazı olmayacak, yerel fiyatlandırma olmayacak"

sony

Sony, Türkiye’den neden çekiliyor?

Yine Mert Yamak’ın aktardıklarına göre Sony, farklı ürün gruplarıyla artık Türkiye’de yer almayacak. Yamak, kamera grubunun operasyonlarına devam edeceğini öne sürüyor. Yamak, paylaşımlarının iddia değil 'bilgi' olduğunun altını çiziyor. Paylaşılan bilgilere göre Sony'nin Türkiye'den çekilme nedeni ise “maliyetlerin kurtarılamaması”.

Sony ürünlerinin satışından sorumlu bir başka kaynağımız ise Sony’nin Türkiye’de tedarik sorunları çektiğini ve pazar payının ciddi şekilde küçüldüğünü bildirdi. Kurdaki oynaklık ve kaybedilen kârlılık da firmanın çekilme kararı almasına neden olabileceği diğer etkenler olarak gösterildi.

“Türkiye ofisi de bir günde haberdar oldu”

Sony Türkiye hakkındaki henüz doğrulanmayan gelişme, edindiğimiz bilgilere göre Sony Türkiye çalışanları için de bir sürpriz oldu. Türkiye ofisi, Türkiye pazarına veda haberini sabah saatlerinde bir e-posta aracılığıyla öğrendi.

Henüz konuyla ilgili paylaşılan tüm bilgilerin 'iddia' değeri taşıdığını ve Sony tarafından herhangi bir şekilde resmen doğrulanmadığının altını çizelim. Konu hakkında yeni gelişmeler yaşandıkça bilgilendirmeye devam edeceğiz.
275
37
24
6
5
Emoji İle Tepki Ver
275
37
24
6
5