SpaceX, Starlink Misyonu’nu Tekrar Ertelemek Zorunda Kaldı

15
6
4
3
0
Misyonu yakından takip eden kişileri çok heyecanlandıran Starlink Misyonu, bugün tekrar ertelenmek zorunda kaldı. Bu sefer sebep, uyduların yazılım güncellemesi.

Starlink Misyonu birçok kişinin yakından takip ettiği ve belki geleceğimizin internet teknolojisi olabilecek bir misyon. Misyonun temelinde, binlerce internet uydusunun dünya yörüngesinde insanlara kablosuz internet sağlaması yatıyor.

60 Adet Starlink Uydusu
60 Adet Starlink Uydusu

Starlink Misyonu’nda ilk olarak 60 uydu yörüngeye oturtulacak. Geçtiğimiz Çarşamba günü fırlatılacak olan Falcon 9 roketi, hava şartlarının ideal olmaması sebebiyle (rüzgar beklenenin altındaydı) ertelendi. Bugün gerçekleşecek olan Starlink Misyonu, SpaceX yetkililerinin yaptığı açıklamada, Uydu yazılımını güncellemek ve son misyon kontrollerini sağlamak için ertelendi.

SpaceX’in yaptığı açıklama:

"Uyduların yazılım güncellemesi ve her şeyin yolunda olduğunu kontrol etmek için bekliyoruz. Misyon başarısı için, yerde yapabildiğimiz her şeyi yapmak istiyoruz. Bir sonraki fırlatma şansımız 1 hafta içerisinde olacak."

Yerden yüzlerce kilometre yüksekte, binlerce uydu kontrol edilecek bir misyon elbette hatasız olmalı. Umarız 1 hafta içerisinde gerçekleşeceği planlanan misyon, bu hafta başarıyla gerçekleşir ve güzel bir canlı yayın izleriz. Starlink Misyonu hakkında sizin düşünceleriniz neler?

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/17/spacex-starlink-satellite-launch-mission-delay/
15
6
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
4
3
0