Ortalık Karıştı: Spider-Man Artık Marvel Filmlerinde Yer Almayacak

151
68
16
13
6
Disney ile Sony arasında Spider-Man’in kullanım hakları konusundaki anlaşma, Hollywood’dan gelen haberlere göre durma aşamasına geldi. Mahallemizin dost canlısı kahramanı Spider-Man’i yakın zamanda MCU’dan ayrı bir evrende görebiliriz.

90’lı yıllarda zor günler yaşayan çizgi roman yayıncıları, o dönemi çeşitli karakterlerin film haklarını satarak atlatmayı başarmıştı. Marvel karakterleri, uzun yıllar boyunca farklı yapımcılara ait olduktan sonra yeniden MCU çatısı altında toplanmıştı. Görünüşe göre Marvel’in beyaz perdedeki aile saadeti sona eriyor. 

Disney, Fox’un satın alınmasıyla birlikte X-men ve Fantastic Four gibi büyük hayran kitlesine sahip yapımları da bünyesine katmayı başarmıştı. Böylece hiçbir büyük Marvel kahramanı stüdyo çatısının dışında kalmamıştı.

Marvel, Spider-Man filmi çekemeyecek

spider-man-far-from-home

Sony ve Disney, Spider-Man karakterinin paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düştü ve Marvel Studios artık Spider-Man filmi çekmeyecek.

Bu durum, Sony tüm zamanların en çok kazanan Spider-Man yapımı haline gelen Spider-Man: Far From Home’un tekrar gösterime girmesinin ardından ortaya çıktı. 1 milyar doları deviren filmde yapımcı hakları nedeniyle anlaşmazlık çıktı.

Bir Sony temsilcisi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada sorunun basitçe yapımcı hakları olduğuna inandıklarını ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Ayrıca Kevin Feige’nin diğer Spider-Man merkezli filmlere yardımcı olduğu ancak isminin geçmediği de belirtildi. 

Buradaki ana tartışma noktası ise beklendiği üzere para. Disney, Spider-Man: Homecoming ve Spider-Man: Far From Home filmlerinden çok küçük bir pay alsa da karakteri kendi filmlerinde kullanma hakkı almıştı. Disney şimdi solo Spider-Man filmlerinde kazancın yarı yarıya paylaşılması teklifini sundu ancak Sony bu öneriye karşılık dahi vermedi. 

Gelen haberlere göre Spider-Man için iki yeni film geliştirme aşamasında ve her iki filmde de yönetmen Jon Watts ile Spider-Man'i canlandıran Tom Holland yer alacak. 

Sony kendi Örümcek Adam evrenini kuruyor

spider-man-into-the-spider-verse

Spider-Man’in Marvel Sinematik Evreni’ndeki başarısı, Sony’ye de yansımış durumda. Japon firmanın elinden çıkan Venom ve Spider-Man: Into the Spider-Verse gibi yapımlar, büyük başarı yakaladı ve her iki yapımın da devam filmi çekilecek. 

Söylentilere göre Disney ve Marvel, bu filmlerde birbirlerine yardımcı olarak ortaklığı daha da büyük hale getirmeyi planlıyordu. Sonuç olarak Disney, Sony’nin vermek istediği paydan fazlasını istedi. 

Görünüşe göre Sony, markalarının yeterince büyüdüğüne ve yapımlarının, işin içinde Feige olmasa da başarılı olacağına inanıyor. Bu inanışın gerçek olup olmadığını ise bize zaman gösterecek.

Marvel açısından baktığımızda ise yeni dönemde adeta şişecek olan kahraman kadrosunda Spider-Man’in eksikliği kağıt üzerinde büyük bir sorun teşkil etmiyor. Yine de Spider-Man, dünyanın en büyük süper kahraman markası konumunda bulunuyor.

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/spider-man-will-no-longer-be-shared-by-marvel-and-sony-1837416155
151
68
16
13
6
Emoji İle Tepki Ver
151
68
16
13
6