Spider-Man: Far From Home, 1 Milyar Dolar Hasılatı Aşan 9. Marvel Filmi Oldu

25
7
5
1
0
Yönetmenlik koltuğunda Jon Watts’ın oturduğu ve Tom Holland’ın yanı sıra Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal gibi usta oyuncuların da kadrosunda bulunduğu Marvel Sinematik Evreni’nin 2. Spider-Man filmi Far From Home, bir milyar dolar gişe barajını aşmayı başardı. Far From Home, Marvel filmleri arasında bu başarıya ulaşan 9. film oldu.

Marvel filmleri, gişede rüzgâr gibi esmeye devam ediyor. Marvel Sinematik Evreni’ndeki 2. Spider-Man filmi olan Spider-Man: Far From Home, gişede 1 milyar doları geçmeyi başardı. Stüdyonun 1 milyar barajını geçen 9. filmi olan Far From Home, bu başarıyı elde eden ilk Spider-Man filmi olma unvanını da kaptı.

Marvel ve Sony arasındaki kahramanların karmaşık yayın hakları dolayısıyla Örümcek'in kazandırdığı para, Disney’e değil Sony’ye gidiyor. Ayrıca Far From Home, Sony tarafında da 1 milyar barajını geçen 2. film oldu. İlk film ise 2012 yılında çıkan James Bond filmi Skyfall idi.

spider-man: far from home, gişe

Far From Home, Marvel’ın 2019 içerisinde 1 milyar dolar gişeye ulaşan 3. filmi oldu. Bu başarıyı bu sene içerisinde yakalayan diğer iki film ise Avengers: Endgame ve Captain Marvel. Yani Marvel, 2019'da çıkardığı tüm filmlerde 1 milyar barajını aştı. Marvel’ın bir milyar barajını geçen diğer filmleriyse Avengers serisi, Black Panther, Iron Man 3 ve Captain America Civil War.

Tom Holland’ın başrolünde olduğu 2. Spider-Man filmi, ülkemizde açılış haftasında 431.743 kişi tarafından izlendi ve 8,1 milyon TL’lik gişe hasılatı yaptı. Vizyonda 3 haftası dolan filmi ülkemizde toplamda 784.890 kişi izledi ve film, toplamda 14,5 milyon TL’lik hasılat yaptı.

Pek tabii ki süper kahramanların sinematik evreni, dördüncü fazıyla devam edecek. Sizce dördüncü fazda 1 milyar dolar barajını aşacak filmler hangileri olur? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/26/8931520/spider-man-far-from-home-marvel-sony-1-billion-box-office
25
7
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
7
5
1
0