Spike Lee’nin Yapımcılığını Üstlendiği 'Dünü Kurtarmak' Filminin Fragmanı Yayınlandı

4
4
3
1
0
Brooklyn’li genç teknoloji uzmanı C.J. Walker, öğretmeninin “Zamanda yolculuk mümkün olsaydı ne yapmak isterdin?” sorusuyla yüzleşir. Netflix’in yayınladığı fragmana göre, Walker’ın kararı belli. C.J. abisi sokak ortasında bir polis memuru tarafından vurulunca, Sebastian ve C.J. icat ettikleri zaman makinesini polis memurunun yaptığı yanlışı düzeltmek için kullanıyor.

C.J. (Eden Duncan-Smith) ve en yakın arkadaşı Sebastian Thomas’ın (Dante Crichlow) lise öğretmenlerinin verdiği proje üzerine zaman yolculuğunun sırlarını keşfetmesini konu alan film, Spike Lee’nin akıl hocalığı yaptığı Stefon Bristol tarafından yönetiliyor. Bristol, filmi yönetirken Geleceğe Dönüş ve Hayalet Avcıları filmlerinden ve orada kullanılan zaman makinelerinden esinlenmiş. Ancak film polis zulmünü konu alıyor ve işlediği travmatik konusu nedeniyle diğer filmlerden ayrılıyor.

Filmin hayata geçme aşaması ile ilgili “Şu anda, anlaşılabilir bir şekilde polis zulmü günümüzde medyaya eskisi kadar yansıtılmıyor. Çünkü ilgilenmemiz gereken başka sorunlarımız var. Ancak benim bu konuda dile getirmek istediğim birkaç şey var. Benim için bu konu eskisi kadar önemli” şeklinde açıklama yapan Bristol, Mike Brown Missouri, Ferguson’da bir polis memuru tarafından vurulduğu ve Trayvon Martin’i öldüren George Zimmerman’in davasının görüldüğü sıralarda bir yüksek lisans tezi üzerinde çalışıyordu. Fikirlerini ilk olarak bu yıllarda edinen Bristol’ın, ilk olarak 2014 yılında tasarlamaya başladığı Dünü Kurtarmak filminin hayata geçirilmesi yaklaşık 5 yıl sürdü.

Bristol, filmin yapım aşamasında bir ileri bir geriye gittiklerini ve Netflix’le film içeriği konusunda fazlasıyla tartıştıklarını söylüyor. Ancak sonunda konunun her zaman karakterler ve karakterlerin aile bağına geldiğini, C.J.’in abisinin ölümünün de bu sayede bu kadar dokunaklı olduğunu düşünen Bristol “Aileyi ve ailenin kimlerden oluştuğunu iyice anlamamız gerekiyordu” diyor.

Dünü Kurtarmak adlı film, 3 Mayıs tarihinde New York’ta gerçekleşen Tribeca Film Festivali’nde gösterime girecek ve ardından 17 Mayıs’ta Netflix’te gösterime girecek. Filmin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://ew.com/trailers/2019/04/22/see-you-yesterday-trailer-spike-lee-stefon-bristol/
4
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
4
3
1
0