Spotify’ın Sanatçı Fon Toplama Özelliği, Ülkemizde İyzico ile Çalışacak

13
7
2
0
0
Dünyaca ünlü müzik platformu Spotify, bugünden itibaren Türkiye’de Fon Toplama özelliğini kullanımda İyzico ile iş birliğine gidiyor. Böylece kişiler doğrudan sanatçılara bağışta bulunabiliyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok sanatçı zor durumda kalmıştı. Konserlerin iptal olması, sokağa çıkma yasakları gibi etmenler nedeniyle pek çok sanatçı, dijital servislerden ve albüm satışlarından gelecek gelire odaklanmıştı.

Spotify da bu dönemde sanatçıların yaşadığı sorunlara kayıtsız kalmamış ve Sanatçı Fon Toplama adı verilen yeni özelliğini tanıtmıştı. Bu özelliğin kullanılabildiği ödeme platformlarının sayısı o günden bu yana artıyor.

Sanatçılara İyzico ile destek olmak mümkün

iyzico

Spotify’da bugünden itibaren Türkiye’de sanatçılara fon toplama özelliği üzerinden bağış yapmak için İyzico kullanılabilecek. Ülkemizde PayPal gibi platformların olmadığını göz önüne aldığımızda bu adım pek çok sanatçı için faydalı olacak gibi duruyor.

İskandinav firma, virüsün sonuçlarından etkilenen sanatçılar için alternatif gelir kaynakları oluşturma amacıyla çalışma yapmıştı. Yayın platformu, sanatçıları desteklemek için paydaşlarıyla görüşmeler yapmış ve olası gelir kaynakları oluşturmuştu.

Nisan ayından bu yana sevdiği sanatçılara destek sunmak isteyen Spotify kullanıcıları 90 bine yakın bağış yaptı. Toplam tıklanma sayısı ise 7 milyonu buldu. Platformun Sanatçı Fon Toplama özelliği küresel bir altyapı olarak hizmet ediyor.

Spotify sanatçıları korumayı amaçlıyor

spotify

Yeni Sanatçı Fon Toplama özelliği sayesinde sanatçılar kendi profillerine bir bağış butonu da ekleyebiliyor. Böylece kendini ya da ekibini desteklemek isteyen sanatçılar ile dünyanın dört bir yanındaki hayranları bir araya gelebiliyor. Bu bağışların toplanabilmesi için ödeme araçlarının, sanatçıların olduğu ülkede olması gerekiyor.

Spotify’da bu özelliği profiline eklemek isteyen sanatçıların yapmaları gereken ise oldukça basit. Admin kullanıcı, profildeki panonun üst tarafında yer alan “Başlat” sekmesinden sanatçı fon toplama özelliğini aktif hale getirebiliyor. 

Sanatçıları pandeminin olumsuz etkilerinden korumayı amaçlayan Spotify, Covid-19 Müzik Yardımlaşma Projesi adı verilen bir fon eşleştirme platformu kurmuştu. Fonun değeri ise 10 milyon dolar olmuştu.

Kaynak : https://webrazzi.com/2020/08/05/turkiyede-sanatcilar-spotify-sanatci-fon-toplama-ozelligi-uzerinden-iyzico-ile-dogrudan-bagis-toplayabilecek/
13
7
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
7
2
0
0