Star Wars: Squadrons, Konsollarda HOTAS Desteğine Sahip Olacak

15
1
1
0
0
Star Wars evreninde geçen yeni oyun Star Wars: Squadrons, HOTAS joystick kullanmak isteyenleri sevindirecek. Oyunun konsol versiyonunda joystick için destek olacak.

Star Wars evreni, tartışmasız şekilde modern dünyada yaratılmış en geniş kapsamlı ve en büyük mitlerden birine sahiptir. Koca bir galaksinin arka plan olarak kullanıldığı evrene dair pek çok eser bulunur. Bunların arasında bilgisayar oyunları da yer alıyor.

Star Wars evreninin son oyunu ise Star Wars: Squadrons olacak. Electronic Arts’ın yayınlayacağı oyunda, Star Wars’tan aşina olduğumuz uzay gemilerinin kontrolünü kendimiz elimize alacağız. Uzayda avcı gemilerle it dalaşı yaparken, konsollarda HOTAS joystick kullanmak da mümkün olacak. 

Gerçek bir pilot gibi

hotas warthog

HOTAS, firma olarak çeşitli joystickler ve başka kontrol/simülasyon ekipmanları üretiyor. Firmanın özellikle uçak kontrollerini andıran kumandaları, bu tür yapımlara ilgi duyanların adeta hayallerini süslüyor. Bilgisayar oyuncularının bu cihazları Star Wars: Squadrons’da kullanabileceği biliniyordu. Şimdi bir müjde de konsol için geldi. 

Oyunun yaratıcı yönetmeni Ian S. Frazier, bu haberi kendi Twitter hesabından paylaştı. Böylece oyuncular, gerçekten uçan bir araç kontrol ediyormuş gibi hissetmeye daha yakın olabilecekler. Özellikle X-Wing kontrollerinin HOTAS kumandalara benzerliği de gözden kaçmıyor. Belki özel bir versiyon bile görebiliriz.

Frazier’in açıklamasına göre HOTAS desteği oyunun hem PS4 hem de Xbox One versiyonunda yer alacak. Hem kontrol kumandası hem de itici güç kontrolü oyunda kullanılabilecek. Bu destek, oyun çıktığı gün yayınlanacak olan bir güncellemede yer alacak.

Star Wars: Squadrons geliyor

star wars squadrons

Ekibimizle galaksinin o köşesi senin, bu köşesi benim savaşacağımız, düşmanlarımızla it dalaşına doyacağımız yapım, uzun süredir bekleniyordu. HOTAS ekipmanlara sahip olan oyuncular şimdi oyunda hangi spesifik modellerin kullanılabileceğine dair EA’den gelecek olan açıklamaya odaklanmış durumda.

Star Wars evreninin güncel nesil konsollara gelecek muhtemelen son oyunu olan Star Wars: Squadron, 2 Ekim tarihinde çıkacak. Oyunun fiyatı 39,99 euro olacak.

Kaynak : https://www.vg247.com/2020/09/12/star-wars-squadrons-hotas-support-ps4-xbox-one/
15
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
1
1
0
0