Tamamen Yerli Elektrikli İş Makinesi Görücüye Çıktı

130
12
8
7
1
Türkiye'nin tamamen yerli imkanlarla ürettiği elektrikli iş makinesi olacak ekskavatör, bugün Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla birlikte görücüye çıktı. İş makinesi, dünyanın ilk lastik tekerlekli elektrikli ekskavatörü olacak.

Günümüzde gördüğümüz tüm taşıtların elektriklenmeye başlamasıyla birlikte ülkemizde de yeni yeni gelişmeler duymaya devam ediyoruz. Yerli ve milli elektrikli traktör, tren ve otomobilin ardından yeni bir elektrikli araç daha karşımıza çıktı. Yeni elektrikli araç, dünyanın ilk lastik tekerlekli elektrikli ekskavatörü oldu.

Bir dizi programlara katılmak üzere Kocaeli'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış töreni öncesinde TÜBİTAK desteği ile üretilen yüzde yüz yerli dünyanın ilk lastik lastik tekerlekli 7 ton kapasiteye sahip elektrikli iş makinesini test etti.

Yüzde yüz yerli elektrikli iş makinesi:

elektrikli ekskavatör

Tamamen yerli imkanlarla üretilen elektrikli ekskavatörü inceleyen Erdoğan, incelemesinin ardından iş makinesini kullandı. Cumhurbaşkanı, iş makinesini kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan, açıklamasında 'Satışları hızlandırmamız lazım. Gerek içeride gerek dışarıda bundan sonra bu işin pazarlamasına varım.' ifadelerini kullandı.

elektrikli ekskavatör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisine eşlik edenlere firma yetkilisi Hakan Telışık, ekskavatör hakkında bilgi verdi. Hakan Telışık, ekskavatörün elektrikli olmasının bir çok avantajı olduğunu belirtti. Telışık'ın ekskavatör hakkında bilgi verdiği açıklaması şu şekilde oldu:

"7 ton ağırlığında. Yaklaşık 600 kilo civarında pil paketi var. Yerli olarak geliştirdik. Antalya’da uzman yerli bir firma tercih ettik. Pil paketi yüksel voltaj ile çalışıyor. Makinenin çalışmasını sağlayan tüm yazılımlar yerli. 2016 yılında bu projeye başladık. 2018 yılına geldiğimizde dünyanın başka bir yere gittiğini gördük. Makineyi dizelden elektriğe çevirmeye karar verdik. İki tane uluslararası tasarım ödülü kazandı. 8 saat tam şarjda kullanılabiliyor. 3,5 saatte normal, 1,5 saatte hızlı şarjda şarj edilebilecek. Şehir içindeki hızı 30 kilometre."

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-turkiye-icin-tarihi-gun-acilisini-cumhurbaskani-erdogan-yapacak-41583162
130
12
8
7
1
Emoji İle Tepki Ver
130
12
8
7
1