Bir Getir Kuryesi, Kuryelere Verilen Bahşişlerin Yatırılmadığını İddia Etti

177
7
3
2
2
Getir adlı gıda tedarik firmasında çalışan bir kurye, son iki ayda bahşişlerin ciddi oranda azaldığını düşündüğü için bir deneme yapıp kendisine 100 TL bahşiş verdi. Sonrasında ise hesabına 6 TL geçtiğini öne sürdü. Getir ise konuyla ilgili açıklama yaparak “aksaklık oldu” dedi.

Son dönemde yıldızı parlayan uygulamalardan biri de evden çıkmadan market alışverişi yapmayı sağlayan Getir platformu olmuştu. Özellikle evden çıkılamayan dönemde dikkat çeken firma, son günlerde ise farklı şekillerde gündeme geliyor.

Son 2 aydır platformdan gelen bahşişlerin azaldığına inanan bir kurye, bu durumun nedenini keşfetmek için kendisine 100 TL bahşiş verdi. İddiasına göre hesabına ise yalnızca 6 TL geçti. Konuyla ilgili bir de video çekti.

Getir’den iddialara yanıt

Sosyal medyada durumun duyulmasının ardından kullanıcılar da Getir’e tepkilerini göstermeye başladı. Getir ise resmi hesabından bu iddialara yanıt verdi. Normalde firmanın bahşiş ödemelerinin pazartesi yapıldığı ancak 3 Ağustos Pazartesi gününün bayrama denk gelmesi nedeniyle teknik aksaklıklar yaşandığı ifade edildi. 

Başka bir kurye ise bu iddiayı yalanlayarak perşembe günleri ödeme aldığını söyledi. Ekşi Sözlük, Twitter gibi platformlarda da konuyla ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandı. Getir, uygulama üzerinden bahşiş hizmetini pandemi döneminde başlatmış ve bahşişlerin kesinti olmadan çalışanlara gideceğini ifade etmişti.

Şu an için insanların tepkileri bu açıklamayla dinecek gibi durmuyor. Öte yandan firmanın cevap gönderisinin de Twitter’dan kaldırılmış olduğu göze çarpıyor. Genel olarak bakıldığında ise firma adeta topa tutulmuş durumda.

Getir’den açıklama bekleniyor

Twitter’dan yaptığı açıklamayı kaldıran Getir yönetiminin suçlamalara vereceği yanıt bekleniyor. Şu anda İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Bodrum’da hizmet veren uygulamanın bu iddialar sonrasında nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Koronavirüs pandemisi sonrasında güvenli alışveriş yapmak isteyen kişilerin, sosyal teması azaltarak bahşiş verme isteğinden dolayı Getir, uygulama içinden kredi kartıyla bahşiş ödemesi özelliğini getirmişti. Konuyla ilgili olarak alışveriş platformundan gelecek yanıt beklenirken, vatandaşların denetim isteğinde bulunduğu da gözlerden kaçmadı. Olay hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://twitter.com/vaziyetcomtr/status/1292387947971518464
177
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
177
7
3
2
2