Telefonla Konuşurken Elektrik Akımına Kapılan Çocuk Hafızasını Kaybetti

67
19
10
5
2
Hollanda’nın Beverwijk kentinde, banyoda telefonla konuşan 13 yaşındaki kız çocuğu, elektrik akımına kapıldı. Elektrik akımına kapılan küçük kız ciddi bir şekilde yaralanırken aynı zamanda hafızasını da kaybetti.

Journal of Medical Case Reports dergisi, Hollanda’nın Beverwijk şehrinde 13 yaşında bir kız çocuğunun telefonunun şarj aletinin suya temas etmesi yüzünden elektrik akımına kapıldığını belirtti. 

İsmi verilmeyen kız çocuğu, telefonla konuşarak banyoya girdi ve telefonunu banyoda şarja taktı. Daha sonra kızın çığlıkları üzerine annesi banyoya koştu ve kızı baygın ve kasılmalar geçirirken buldu. Telefonu şarjdan çıkaran anne, kızını banyodan dışarı taşıdı ve yardım çağırdı. 

Yapılan açıklamalara göre kazanın ardından kız çocuğun telefonu tuttuğu sağ elinde ve karnında yanıklar oluştu. Çocuk aynı zamanda hafızasını da kaybetti. Beverwijk Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, kaza anına dair bir şey hatırlamadı. Uzmanlara göre çocuk, şarj aletinin ucuna su temas etmesi nedeniyle akıma kapıldı.

13 yaşındaki kız hafıza kaybı

Hollandalı doktorlar, çocuklardaki elektrik yaralanmalarının büyük bir kısmının düşük voltajlı ev elektriğinden meydana geldiğini belirtiyor. Uzmanlar, çocuklar arasında hızla yaygınlaşan akıllı telefon kullanımının da elektrik çarpmalarına neden olduğunu söyledi. Hekimler, bu durumun çocuklar üzerindeki denetim eksikliğinden ve bilgisizlikten kaynaklandığı açıkladılar.

Uzmanlar, elektrikli aletlerin, özellikle de akıllı telefonların suya yakın yerlerde prize takılmamasını ve ıslak ortamlarda kullanılmamasını öneriyor. Çocuklarında bu konuda bilinçlenmesi için ebeveynlerin ve öğretmenlerin bilgilendirmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50469040
67
19
10
5
2
Emoji İle Tepki Ver
67
19
10
5
2