Tesla, Güneş Panelli Çatı Sisteminin Kurulumunu Daha Hızlı Hale Getiriyor

21
4
2
1
0
Tesla'nın çevreyi koruma amaçlı üzerinde çalıştığı şeylerden biri olan güneş paneli çatı sistemi, normal güneş panellerinden farklı çalışıyor. Tüm çatıyı kaplayan panellerin kurulması daha az zaman alıyor ve bu sistem daha verimli çalışıyor.

Tesla, gelecekte evlerdeki elektriği sağlayabilmek için yeni bir icat üzerinde çalışıyor. Aslında bir güneş paneli görevini görecek olan bu icat, alışılmış güneş panellerinden daha farklı bir yapıya sahip ve daha verimli çalışıyor. Güneş panelleri yeni bir fikir olmasa da Tesla'nın fikri, tamamen çatıyı kaplayacak ve evin estetik yapısını bozmayacak güneş paneli sistemi kullanmak.

Şirketin bu güneş paneli çatı projesindeki son güncellemelere göre Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bu sistemin alışılmış güneş panellerinden daha ucuz olacağını ve kurulumun çok daha kolay olacağını belirtiyor. Bunun yanı sıra Elon Musk, aynı zamanda kurulum planlarını da açıkladı ve hangi takımların daha hızlı montaj yapabildiğini görebilmek için bir adet montaj yarışması düzenledi.

En uzun montaj süresinin 8 saat olması planlanıyor

Tesla Güneş Panelleri

Tesla, tamamen güneş panelinden oluşan çatı sisteminin montajı için de gayet iddialı. Şirket, bu çatı sisteminin montajının en fazla 8 saat almasını planlıyor. Bu rakam, montajın yalnızca hızlı değil aynı zamanda gayet etkileyici bir şekilde yapılacağını gösteriyor zira çatı işleri genellikle birden fazla gün alıyor.

Tesla'nın bu güneş paneliyle kaplı çatı projesi, diğer güneş panellerine nazaran daha verimli bir şekilde elektrik üretecek. Evin estetiğini de bozmayacak olan güneş panellerinden oluşan çatı, evlerin normal görüntüsünü de çatılardan kaba bir şekilde çıkan güneş panelleri gibi bozmayacak.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/10/tesla-solar-roof-easy-to-install/
21
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
1
0