Tesla, Elinde Ne Kadar Bitcoin Olduğunu Açıkladı (Bu Yüzde 75'ini Satmış Hali mi?)

14
4
1
1
1
Tesla, elindeki Bitcoin miktarını açıkladı. Resmi açıklamaya göre Tesla'nın elinde sahip olduklarının yüzde 75'ini satmasına rağmen hala 222 milyon dolarlık Bitcoin var. Bu rakam, sayı bazında 10 bin 500 Bitcoin'den fazlasına tekabül ediyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) ikinci çeyreğe ilişkin bir rapor sundu. Bu rapor, şirketin mali durumuyla ilgili bilgi veriyordu. Tesla'nın SEC'e verdiği rapor, şirketin elinde ne kadar Bitcoin olduğunu da gözler önüne serdi.

Hatırlayanlarınız olacaktır; geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Tesla, elindeki Bitcoin'in yüzde 75 kadarını sattığını açıkladı. Bu açıklama, Bitcoin fiyatında da kısa süreli oynaklığa neden oldu. Ancak gelen son açıklama, Tesla'nın elinde hala çok sayıda Bitcoin olduğunu gözler önüne seriyor. Zira şirkete göre 222 milyon dolarlık Bitcoin hala tutuluyor.

Açıklamaya göre Tesla, 10 binden fazla Bitcoin'e sahip

Tesla Bitcoin miktarını açıkladı

Tesla'nın açıkladığı veriler, şirketin çok sayıda Bitcoin sahibi olduğunun açık bir göstergesi. Bitcoin, bu makalenin yazıldığı an 21 bin 104 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bu rakamlara baktığımızda, Tesla sermayesinde en az 10 bin 500 adet Bitcoin bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Tesla'nın SEC'e verdiği raporda, geçtiğimiz hafta açıklanan satışlarla ilgili de detaylara yer verildi. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre tutulan Bitcoin'lerin yüzde 75'inin satılması, şirkete 64 milyon dolarlık kazanç sağlamış durumda. 

Kaynak : https://news.bitcoin.com/tesla-reveals-bitcoin-holdings-worth-222-million-in-latest-sec-filing/
14
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
4
1
1
1