Toyota'dan 'Ortak Kullanılan Araç' Projesine 600 Milyon Dolarlık Dev Yatırım

5
2
0
0
0
Toyota, sektörü gözlemleyen birçok kişinin beklediği hamleyi yaptı. Şirket, Çin merkezli araç paylaşım platformu Didi’ye 600 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Toyota, mevcut ortaklıklarının bir devamı olarak Çinli araç paylaşım platformu Didi Chuxing'e 600 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Anlaşma, Didi ve GAC Toyota Motor'un ortak bir girişim ile araç kiralama servisi sağlamasını ve Didi platformunda hizmet eden sürücülere araçla ilgili hizmetler sunmasını da içeriyor. Böylece Didi, paylaşıma sunduğu araç filosunu daha da genişletebilecek. CAG Grubu’nun Çin’in en büyük otomobil üreticisi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Didi Başkan Yardımcısı Stephen Zhu, basın açıklamasında şirketinin yurt içi ve yurt dışı ortakları ile yeni enerji ve akıllı ulaşım hedeflerine ulaşmasına yardım etmeye kararlı olduğunu dile getirdi. Bu açıklama, yapılan anlaşmanın şirketin Çin’in dışında diğer büyük dünya şehirlerinde de hizmete girmelerinin bir adımı olduğunu gösteriyor.

toyota didi

Toyota, yıllardır kendi otomobil platformunu kurmak için uğraşıyor ve bu süreçte Uber gibi birçok platforma destek veriyor. Aynı zamanda sürücüsüz ve hibrit otomobiller de geliştiren şirket, gelişimleri için Didi’yi bir test platformu olarak kullanacak.

Geçtiğimiz yıl Didi ve Toyota; Pizza Hut ve Amazon ile birlikte “e-Palet”i duyurmuştu. e-Palet, mağazaya gitmenize gerek kalmadan herhangi bir ürünü ayağınıza getirecek otonom araçlardan oluşan bir hareketli dükkan sistemi olarak karşımıza çıkmıştı.

Didi, Uber China'yı 2016 yılında 42 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın almıştı. Şirket, Volkswagen AG gibi çeşitli destekçilerden de destek almıştı. Bunların içinde Apple'dan aldığı 1 milyar dolarlık bir destek de bulunmakta. Çinli şirket, şu anda yerel araç paylaşımı pazarının %80'ine sahip. Didi, kısa bir süre önce araç çağırma servisini diğer ülkelere de taşımak istediğini açıklamıştı.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/81137-toyota-pours-600m-didi-pens-smart-fleet-partnership.html
5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0