Spiker Chiesa'ya 'Inzaghi' Dedi, Sosyal Medya Yıkıldı: Oyuncunun Adı Vikipedi'de Inzaghi Olarak Değiştirildi

84
13
3
1
1
TRT spikeri Levent Özçelik, İtalya-İspanya maçı sırasında İtalyan futbolcu Federico Chiesa'ya Inzaghi deyince sosyal medya adeta yıkıldı. Dahası, Chiesa'nın Vikipedi sayfasındaki açıklamalar güncellendi ve "Asıl adı Inzaghi'dir", "Levent Özçelik'i çok sever" eklemeleri yapıldı.

Futbolseverlerin heyecanla takip ettiği EURO 2020'de artık son viraja girmiş durumdayız ve turnuvanın ilk yarı final maçı, bu akşam İtalya ile İspanya arasında oynandı. Karşılaşma, pozisyon bolluğu ve tempo açısından seyir zevki yüksek bir karşılaşma olmasa da turnuvanın Türkiye'deki yayıncı kuruluşu olan TRT'nin İtalya-İspanya maçındaki spikeri Levent Özçelik yaşamış olduğu talihsiz dil sürçmesi(!) ile maça eğlence getirdi.

Turnuvanın en önemli favorileri arasında yer alan İtalya, maçın 60. dakikasında Federico Chiesa'nın atmış olduğu gol ile İspanya karşısında 1-0 öne geçti. Ancak spiker Levent Özçelik, golü atan futbolcu olarak Chiesa'nın adını anons etmek yerine 2012 yılında futbolu bırakan İtalyan futbol efsanesi Filippo Inzaghi'nin adını defalarca anons etti. Tahmin edebileceğiniz gibi bu ilginç ve komik karışıklık, maçın temposundan sıkılan sosyal medya kullanıcıları için muhteşem bir mizah malzemesi oldu.

federico chiesa

Maçın temposundan sıkılan sosyal medya kullanıcıları bu kez işi bir adım öteye taşıyarak söz konusu dil sürçmesini(!), Federico Chiesa'nın Vikipedi sayfasındaki açıklamayı güncelleyerek daha da büyüttüler. Normal şartlarda Chiesa'nın Vikipedi sayfasında "Federico Chiesa, kanat mevkisinde oynayan İtalyan millî futbolcudur. Şu anda Fiorentina'dan kiralık olarak Juventus'ta forma giymektedir" ifadeleri yer alırken; söz konusu hatanın ardından açıklama şu şekilde güncellendi:

"Federico Chiesa, kanat mevkisinde oynayan İtalyan millî futbolcudur. Şu anda Fiorentina'dan kiralık olarak Juventus'ta forma giymektedir. Asıl adı Inzaghi'dir. Ara sıra Fernando Torres olarak da anılır."

chiesa vikipedi

Ancak kısa süre sonra bu açıklama da güncellendi ve futbolcunun ismi Federico Chiesa Inzaghi Del Piero Maldini olarak güncellenirken açıklamanın sonuna "Levent Özçelik'i çok sever. Levo da onu" ifadeleri eklendi. An itibarıyla her iki açıklama da düzeltilmiş ve Chiesa'nın orijinal Vikipedi açıklaması eklenmiş durumda.

Söz konusu hatanın sosyal medyada viral olması, Levent Özçelik'in de kulağına gitmiş olacak ki tecrübeli spiker maç esnasında defalarca yapmış olduğu hata nedeniyle seyircilerden özür diledi. Uzun yıllardır FIFA Dünya Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nda spikerlik yapan Levent Özçelik'e yaşamış olduğu iş kazası nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sıkıcı bir maçta sosyal medya kullanıcılarına eğlenecek 'bir şeyler' verdiği için de teşekkür ediyoruz.

Levent Özçelik'in Federico Chiesa'ya Inzaghi demesi üzerine yapılan bazı sosyal medya paylaşımları

Chiesa İnzaghi tweet 1

Chiesa İnzaghi tweet 2

Chiesa İnzaghi tweet 3

Chiesa İnzaghi tweet 4

Chiesa İnzaghi tweet 5

Chiesa İnzaghi tweet 6

Chiesa İnzaghi tweet 7

Chiesa İnzaghi tweet 12

Chiesa İnzaghi tweet 8

Chiesa İnzaghi tweet 9

Chiesa İnzaghi tweet 10

Chiesa İnzaghi tweet 11

84
13
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
84
13
3
1
1