Trump Destekçileri, ABD ve Meksika Arasına Sınır Duvarı İnşa Ediyor

45
24
13
3
2
Bir grup Trump destekçisi, ilgi oranı yüksek bir finansman kampanyasından sonra, ilk özel olarak inşa edilen ABD - Meksika sınır duvarının çalışmalarına başladı.

15 Şubat 2019 tarihinde Beyaz Saray’da açıklama yapan Trump, Meksika sınırından uyuşturucu maddelerin, suçluların ve insan kaçakçılarının geçtiğini söyledi. Acil durum ilan ederek bütçeden başka programlar için ayrılmış olan 8 milyar doları, duvarın inşası için yeniden yönlendirebileceğini de belirtti.

Dün ise eski Amerikan askeri Brian Kolfage, inşa edilen sınır duvarından bazı görseller yayımladı. Paylaşılan görüntülerdeki inşa çalışmaları tamamen özel bir grup tarafından finanse ediliyor.

Kolfage sözlerinde, “TARİH YAZIYORUZ! İlk defa bir kitle tarafından finanse edilmiş sınır duvarı!” ifadelerine yer verdi.

Duvar, GoFundMe kampanyasından elde edilen bağışlardan sonra, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan WeBuildtheWall Inc. adı altında kurulmaya başlandı.

WeBuildtheWall genel danışmanı Kris Kobach, duvarın inşa edilen bölümünün 8 milyar dolar tutacağını söyledi. Meksika’nın Ciudad Juarez sınırındaki ortak arazide inşa edilen duvarın yarım mil uzunluğundaki bölümü, hafta sonuna kadar bitecek.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48438032
45
24
13
3
2
Emoji İle Tepki Ver
45
24
13
3
2