2019 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülünü, Meksika Sınırında Ağlayan Kızın Fotoğrafı Aldı

73
3
3
1
0
Merkezi Amsterdam'da olan Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı, dün gece düzenlenen törende yılın en iyi fotoğraflarını belirledi. Farklı kategorilerde incelenen fotoğraflar arasından yılın fotoğrafı 'Sınırda Ağlayan Kız' oldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünya basın fotoğrafı ödülleri etkinliği, dün akşam gerçekleştirildi. Jüri üyeleri tarafından 78.801 adet fotoğraf incelendi. Pek çok kategoride ödül verilen törende yılın en iyi basın fotoğrafı ödülünü ise Meksika sınırında ağlayan Honduraslı kızın fotoğrafı aldı. John Moore isimli foto muhabirin çektiği fotoğraf, aslında sosyal medyada viral olan fotoğraflardan birisi. Trump yönetiminin politikalarına karşı olanlar tarafında pek çok kez paylaşılan fotoğrafta, küçük kızın annesi Amerika Birleşik Devletleri sınır ajanları tarafından gözaltına alınıyordu. Kızın tam bu sırada ağlamasıysa fazlasıyla söz konusu. Fotoğraf viral olunca, yetkililerden konuyla ilgili açıklama geldi ve küçük kızın annesiyle birlikte olduğu, sığınma duruşmasının yapılmasının ardından serbest bırakılacakları açıklandı.

İşte yılın dünya basın fotoğrafı ödülünü alan o fotoğraf

Birinci olan bu fotoğraf haricindeki adaylar ise şunlar oldu

Çad'da yetim kalmış bir çocuk

Ülkemizde gerçekleşen Cemal Kaşıkçı olayının ardından çekilen fotoğraf 

Diğer fotoğrafları merak ediyorsanız buraya tıklayarak tüm aday fotoğrafları ve diğer alanlarda verilen ödülleri de inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.huffpost.com/entry/world-press-photo-award-winner-crying-girl-border_n_5caf536ae4b0308735d613c7
73
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
73
3
3
1
0