Türk Telekom Yılın İlk Yarısındaki Kârını Açıkladı: 745 Milyon Lira

114
12
6
5
2
Türk Telekom, 2019'un ilk altı ayında gerçekleştirdiği kâr miktarını açıkladı. Geçen seneye göre azımsanamayacak şekilde büyüyen şirketin toplam geliri 11,2 milyar lira olurken, bunun 745 milyon lirası net kâr olarak kaldı.

Türkiye'nin en çok kullanılan ikinci mobil operatörü olan Türk Telekom, GSM hizmetinin yanında birçok alanda da öncü konumda. Ülkedeki internet hat uzunluğu bakımından açık ara birinci olan Türk Telekom, 2019 yılının ilk yarısındaki verilerini açıkladı. Buna göre şirket, 2018'de yakaladığı büyüme performansını devam ettirirken, son 11 yılın en iyi ilk ilk yarı büyüme ve Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi (FAVÖK) değerlerine ulaştı.

Ocak ayının başı ile Haziran ayının sonu arasındaki dönemde faaliyetlerinden ciddi anlamda kâr eden Türk Telekom, abone sayılarını da azımsanamayacak biçimde artırdı. Geçen sene 46 milyon olan TT abone sayısı, bu sene 1 milyon 57 bin kişi artarak 47 milyonu aştı.

İlk altı ayda yüzde 15,8 büyüyerek toplam 11,2 milyar Türk Lirası gelir toplayan TT, böylece 2008'de halka açılmasından beri en yüksek gelir artışını gösterdi. Yukarıda da bahsedilen FAVÖK değerinde ortaya gelen ciddi büyüme rakamları sonucu Türk Telekom'un net kârı da 745 milyon lira olarak gerçekleşti.

Şirketin yatırım harcamalarına bakıldığındaysa geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 büyüyerek 1,6 milyar TL'ye ulaştığı görüldü. Benzer şekilde TT, 4.5G kullanıcılarını yüzde 41'den yüzde 50 seviyesine ulaştırdı.

Türk Telekom'un CEO'su Dr. Paul Doany, büyümelerinin altında yatan sebebin etkin gider yönetimi ve verimlilik programlarının istikrarlı biçimde uygulanması olduğu söylerken şu sözleri kullandı:

"Yılın ilk altı aylık döneminde kaydettiğimiz finansal ve operasyonel sonuçlar, abone artışına odaklanan, operasyonel verimliliği hedefleyen ve müşteri deneyimini önemseyen stratejimizi yüksek enerjimizle birleştirerek başarıyla yürüttüğümüzü ortaya koyuyor. Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon şirketi olarak, farklı müşteri ihtiyaçlarını hedef alan geniş ürün yelpazemizle en iyi müşteri deneyimine odaklanarak sürdürülebilir büyüme sağlamaya devam edeceğiz."

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turk-telekom-dan-745-milyon-tl-net-kar/1542758#
114
12
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
114
12
6
5
2