SON DAKİKA: Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki Türk Vatandaşları İçin Uyarı!

82
9
5
2
0
SON DAKİKA: Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki Türk Vatandaşları İçin Uyarı!
Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki pek çok şehri bombalamaya başlamasının ardından ülkedeki vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı paylaştı. Bakanlık, vatandaşlara evlerinde veya güvenli yerlerde kalmalarını söyledi.

Dünya, son yılların en 'sıcak' günlerinden birini yaşıyor. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri açıklamasını takiben Rus ordusuna Ukrayna'nın doğusuna 'barışı koruma' başlığı altında giriş emri vermesi, "3. Dünya savaşı mı geliyor?" söylemlerini peşinden getirmişti. Ayrıca bu olaydan Türkiye'nin nasıl etkileneceği de ülkemizdeki uzmanlar tarafından cevaplanmaya çalışılıyor.

Rusya'nın 24 Şubat gece yarısı itibarıyla Ukrayna'nın pek çok şehrini bombalamaya başlaması ve Ukrayna'yı pek çok cepheden kuşatmasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Bakanlık, Ukrayna'daki vatandaşlara uyarı yaptı.

  • Türkiye Kiev Büyükelçiliği Acil Durum Hatları: +38 063 211 47 65 - +38 063 255 77 48
  • Türkiye Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi telefon numarası: 0312 292 29 29
  • Odesssa Başkonsolosluğu Acil Durum Hatları: +38 093 711 00 24 +37 093 711 00 26

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna'daki Türk vatandaşlara uyarı:

Bakanlık, ukrayna hava sahasının halen kapalı olduğunu bildirdi ve vatandaşlara güvenli yerlerde kalmalarını, seyahatten kaçınmalarını söyledi. Ülkeden ayrılmak isteyenler için destek ve yönlendirme sağlanacağının da garantisini verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri tanıma kararı hakkındaki açıklaması şu şekilde:

Yukarıdaki açıklamada da görüldüğü üzere Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri açıklamasının Minsk Anlaşmaları'na aykırı olduğunu hatırlatırken; Putin'in söz konusu kararının Ukrayna'nın birlik, egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlali anlamına geldiğini belirtti. Bakanlık, Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri kararının kabul edilemez bulunduğunu ve reddedildiğini açık bir dille ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın Ukrayna'nın doğu bölgelerindeki Türk vatandaşları için paylaşmış olduğu duyuru şu şekilde:

Bakanlık ayrıca özellikle Ukrayna'nın doğu bölgelerinde bulunan Türk vatandaşları için de bir duyuru paylaştı. Söz konusu açıklamada Doğu Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının bölgeden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilirken; gerekli durumlarda vatandaşların Kiev Büyükelçiliği ile iletişime geçebilecekleri hatırlatıldı ve Kiev Büyükelçiliği ile Bakanlığın Konsolosluk Çağrı Merkezi'nin numaraları paylaşıldı.

  • Türkiye Kiev Büyükelçiliği telefon numarası: +38 063 211 47 65 - +38 063 255 77 48
  • Türkiye Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi telefon numarası: 0312 292 29 29

Ukrayna Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaşanan gelişmeler sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklamada gündeme dair İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştüğünü; ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşme planlandığını duyurdu.

82
9
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
82
9
5
2
0