Tweetlere Cevap Verebilecek Kişileri Belirleyebileceğiniz Özellik, iOS İçin Yayınlandı

7
1
1
0
0
Twitter, mayıs ayından beri kısıtlı bir kullanıcıyla test edilen yeni özelliğini iOS için yayınladı. Bu özellik, paylaşılan tweetlere hangi kullanıcıların yanıt verebileceğinin seçilmesini sağlıyor. Kullanıcılar, 3 farklı seçenekle kendilerine kimlerin cevap verebileceğini belirleyebilecekler.

İnternet kullanıcılarının en çok kullandıkları sosyal ağlardan bir tanesi olan Twitter, yeni bir özelliğe kavuştu. Aslında Twitter'ın bu özelliği, bir süre önce fazlasıyla kısıtlı bir kullanıcı kitlesine dağıtılmıştı. Şimdiyse bu özellik, iOS platformundaki tüm Twitter kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Bu özellik kapsamında kullanıcılar, tweetlerine kimlerin yanıt verebileceklerini diledikleri gibi belirleyebiliyorlar.

Twitter'ın App Store'da yayınlanan son güncellemesinin notlarında yer alan bilgiler, bazı kullanıcılar için fazlasıyla kullanışlı olacak bu özelliğin artık tamamen kullanılabilir olduğunu gözler önüne seriyor. Bu sayede kullanıcılar, daha da kişiselleştirilmiş olan bir Twitter deneyimi yaşama imkanı bulacaklar. Özelliğin Android ekosisteminde ne zaman tümüyle kullanılabilir olacağı şu an için net değil.

Twitter'ın yeni özelliği işte böyle görünüyor

Twitter

Bu özellikle birlikte kullanıcılar, yaptıkları paylaşımlara kimlerin cevap verebileceğini 3 farklı şekilde seçebilecekler. Bu seçeneklerden bir tanesi, tüm kullanıcıların bir tweete yanıt vermesini sağlıyor. Kullanıcılar isterlerse, sadece kendi takip ettikleri kullanıcıların tweetlerine yanıt vermelerine verebilecek. Twitter'ın özelliğindeki son seçenekse sadece o paylaşımda yer alan etiketli kullanıcının yanıt verebilmesini sağlıyor. 

Twitter'ın böyle bir özelliği kullanıma sunmasının temel nedeni, kullanıcıların taciz edilmesini engellemek. Platform yetkilileri, zaten aylar önce yaptıkları açıklamalarda bu tür çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını açıklamışlardı. iOS kullanıcılarına sunulan son güncelleme, Twitter'ın bu amaç uğruna sağlam adımlar attığını gözler önüne sermeye yetiyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/6/21356811/twitter-is-letting-all-users-limit-replies-to-their-tweets-on-ios
7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0