Türkiye'deki Uber Davasında Karar Belli Oldu: İşte Kazanan Taraf

587
28
22
12
10
Geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen sarı taksi ve Uber rekabetinde resmi karar nihayet verildi. İstanbul’daki ulaşımı kontrol eden dernek ve odalar, Uber’i şikayet ettikleri davadan zaferle ayrıldı. Mahkeme, Uber’in haksız rekabet oluşturduğuna hükmetti ve Uber.com’a erişim engeli kararı verildi.

Türkiye’de son yılların en önemli gündem maddelerinden birisi olan Uber, özellikle İstanbul’da popüler hale gelinde yerel ticari taksilerin değerleri azalmıştı. Bunun üzerine bazı taksi şoförlerinin Uber şoförlerine ve yolculara yaptıkları uygunsuz davranışlar, meseleyi ülke gündemine adeta perçinlemiş, olaylar İstanbul’un sınırlarını aşmıştı. 

Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’nın Uber’e açtığı dava resmen karara bağlandı. Yerel esnafı temsil eden davacılar, gerekçe olarak Uber’in haksız rekabete yol açtığını dile getirmişlerdi. Davanın yürütüldüğü İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, davacıları haklı buldu. 

Uber, Türkiye’de “haksız rekabet oluşturan” bir firma olarak tanımlandı:

uber yasağı

Mahkeme, dava gerekçesini haklı buldu ve ABD merkezli şirketin haksız rekabet oluşturduğu ilk kez resmi bir şekilde doğrulanmış oldu. Bir süredir ulaşımdan men edilmiş durumda olan şirket, bu mahkeme sonucunda Uber’e Türkiye’deki faaliyetleri dolayısıyla ciddi yaptırımlar gelebilir. 

Uber.com’a erişim yasağı getirilecek:

uber davası

Şirketin resmi internet sitesi Uber.com, halihazırda Türkçe yayın yapmıyor. Ancak merkezi bir internet sitesi olduğu için erişim engeli kararı verildi. Bu karar nedeniyle Uber’in mobil uygulamaları da Türkiye’de tamamen kullanım dışında kalabilir.

Uber’e düzenlenecek hukuki yaptırımlar netleştikçe sizlere aktaracağız. 
 

587
28
22
12
10
Emoji İle Tepki Ver
587
28
22
12
10