Uçak Yolcularının İşine Yarayacak 4 Tüyo

70
28
9
7
3
Eğer önümüzdeki günlerde bir uçak yolculuğu planınız varsa; sırada fazla beklememek, bagajınızı daha hızlı almak istiyorsanız bu tüyolar listemizi okumanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Özel bir jet sahibi olmadığınız sürece uçaklar ve hava alanları her zaman konforlu denilemez. Dünyanın herhangi bir noktasına yapacağınız uçuşlarınızda rahat ve kolay bir deneyim yaşamak için birkaç püf noktası bilmeniz gerekiyor. Biz de sizlere bugün bu püf noktalardan bahsedeceğiz.

  • Uçakta seyahat etmek için doğru koltuk nasıl seçilir?

Koridor koltukları, uçaklardaki en kötü koltuklar desek yeridir çünkü hem kol dayanağını kaldıramıyorsunuz hem de yanınızdaki insanlar kalkmak istediği zaman sürekli siz de kalkmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden koridor tarafı seçmemenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca eğer iki kişi seyahat ediyorsanız, koridor koltuğunu ve cam kenarı koltuğunu ayırtmanız mantıklı olabilir zira orta koltuk en rahatsız olanıdır ve insanlar orayı boş bırakabilir. Eğer uyumak istiyorsanız cam kenarı koltuğunu tavsiye ederiz zira koltuğunuzu yatırmak için arkanızdaki kişi ile iletişime geçmeden duvara yaslanabiliyorsunuz.

Uçağa en son binmek her zaman en mantıklısıdır. Bu sayede eğer biletinizdeki koltuktan daha iyi bir koltuk boşta ise rahatça ona geçebiliyorsunuz. Artı olarak koridorda bekleme eziyetini çekmiyorsunuz.

  • Sıvı taşıma sınırı varsa uçağa nasıl daha fazla su sokulur?

Bildiğiniz gibi uçaklara belirli bir limitin üstündeki sıvılar alınmıyor. Ancak bunun için ufak bir hile yapabilirsiniz. Eğer uçakta satılan sulara para vermek istemiyorsanız, evden çıkmadan önce plastik bir şişeye suyunuzu doldurup dondurun. Bu sayede uçağa giriş yaparken su, sıvı olarak değil katı olarak gözükür.

  • Hava alanındaki sıralarda nasıl daha az beklersiniz?

Birçok gezgin, hava alanında sırada beklerken insanların genelinin sağlak olduğu için sağ tarafa yöneldiğini, dolayısıyla sol tarafların daha boş olduğunu gözlemlemiş. Bu yüzden sol taraflardaki sıraların daha çabuk ilerlemesi muhtemel.

Sırada fazla beklememek için gişede göstereceğiniz pasaport ve kimlik gibi objeleri pantolonunuzun cebi yerine hırka veya ceketinizin cebine koyun. Böylelikle ulaşması daha hızlı olacaktır.

Dizüstü bilgisayar, sıvılar gibi eşyalarınızı, gişeden hızlıca geçebilmek için çantanızdan çıkarın çünkü gişe görevlileri eğer çantada bunları görürse çıkarmanızı isteyecektir.

  • Bavulunuzu öncelikli yapmak için "Kırılabilir (Fragile)" etiketi kullanın:

Öncelikle bavulunuza kesinlikle ‘Kırılabilir’ yazısı içeren bir yapışkan yapıştırmanız gerekiyor. Bu yapışkan sayesinde bagajınız, diğer bagajlardan öncelikli olur ve diğer insanlardan daha önce teslim alabilirsiniz.​

Yeryüzünde başlayan hava yolculuklarında işinizi kolaylaştıracak farklı tüyolar biliyorsanız, yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-places/14-secrets-most-plane-passengers-dont-know-about-785410/
70
28
9
7
3
Emoji İle Tepki Ver
70
28
9
7
3