Muğla’da Yangın Yüzünden Paranoyak Olan Bir Vatandaşın Yoldan Geçeni Durdurup GBT Sorgusu Yapmaya Çalışması Tepki Çekti [Video]

82
18
4
3
0
Muğla’daki yangınlar devam ederken dün gece geç saatlerde bölgedeki ailelerine ulaşmaya çalışan bir grup vatandaşın arabası, bir başka vatandaş tarafından “Yabancı plakaya sahip olmaları” nedeniyle durduruldu ve GBT sorgusu yapılmaya çalışıldı.

Son 7 günü aşkın süredir devam eden yangınlara karşı afet bölgelerindeki mücadele devam ediyor. Ancak dün gece Muğla, Milas’taki Kemerköy Termik Santrali’ne kadar ulaşan yangın bütün Türkiye’yi uykusuz bıraktı. Yangın sabahın ilk saatlerinde kontrol altına alınsa da bölgedeki diğer alevleri söndürmek için çalışmalar devam ediyor. 

Dün Muğla’da bu kriz ortamı varken bir şahıs, Yatağan - Milas yolu üzerinde aracını durdurup trafiği kitledi. Arkasındaki araçların da durmasına neden olduktan sonra araçtan inen diğer vatandaşlara GBT sorgusu yapmaya çalıştı. Yabancı plakalı araç görmesi sebebiyle bunu yaptığını söyledi ve polisi aradığını belirtti. 

Gazeteci Metin Yoksu da durdurulan araçların içerisindeydi ve şahısla tartıştığı anları paylaştı:

Eğer videoyu görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Yoksu, gece yaşadığı olayın ardından “Kamera çekiminde devamında sorular sormam nedeni ile tavrından vazgeçti ve yol açıldı! Bu yapılan suçtur. Kimsenin insanlara bu şekilde muamele etmeye hakkı yok! Siz kimsiniz rezil herifler. Belki biz orda olmasak aileye saldıracaklar! Videosunu müsait olunca yayınlayacağım!” paylaşımında bulunmuştu. Sabaha karşı yukarıdaki görüntüleri yayınladı. 

Görüntülerin üzerinde vatandaşlar da tepkilerini dile getirdi:

cenk bey

nilgün

haydar

petersburg

gökhan

82
18
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
82
18
4
3
0