Volkswagen, Türkiye’de Kuracağı Fabrikayla İlgili Kararını 2020 Şubat'ta Açıklayacak

10
10
5
3
2
Volkswagen’in Türkiye’ye kuracağı fabrika ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce Volkswagen’ın Türkiye’de fabrika kurma kararını askıya aldığı iddia edilmişti. Volkswagen’den kaynaklar, kararın henüz verilmediğini aktardılar. Kaynaklara göre otomotiv devi kararını önümüzdeki yıl şubat ayında verecek.

Volkswagen’in Manisa’da kuracağı fabrika ile ilgili Türkiye’yi sevindirecek bir haber geldi. Automobilwoche dergisinin otomotiv devinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre Volkswagen Türkiye’ye kuracağı fabrika ile ilgili kararını şubat ayında verecek. 

Volkswagen, geçtiğimiz aylarda fabrika kurmak için Türkiye’de karar kılmıştı. Hatta otomotiv devi, Manisa’da kurulacak fabrika için Manisa’da yerel bir şirket de kurmuştu. Daha sonra Volkswagen’in Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü operasyonları sebep göstererek yeni fabrikasını Türkiye’de kurmayacağı iddia edilmişti.

Volkswagen Manisa

Almanya’da yayınlanan Automobilwoche dergisi, Volkswagen’in Şubat ayına kadar yeni fabrika ile ilgili bir karar vermeyeceğini iddia etti. Şirket içinde kaynaklara dayandırılan habere göre Volkswagen, 2020 yılının Şubat ayında Türkiye’de kurulacak fabrika ile ilgili kararını verecek. 

Volkswagen’den kaynaklara dayandırılarak yapılan habere göre şirket, Manisa’da kurulması beklenen fabrika için başka bir ülkeyi düşünmüyor. Başka bir ülkenin yeni fabrika için düşünülmemesi Türkiye’deki umutların devam etmesini sağlıyor. 

Alman otomotiv devinin Türkiye’de kurulacak fabrika kararını ertelemesinin ardından şirketin üretim ağında sorunlar yaşanması da bekleniyordu. Ancak Automobilwoche bilgi veren kaynaklar, Volkswagen’in kapasite ile ilgili olarak herhangi bir endişe yaşamadığını dile getirdiler. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-volkswagen-in-turkiye-karari-yeni-yila-kaldi-haberler-2549098-ekonomi
10
10
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
10
10
5
3
2