Volkswagen, Yeni Crossover Modeli Taigun’ı Tanıttı

22
8
7
6
3
Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen, ilk kez 2012 yılında gördüğümüz yeni crossover modeli Taigun'ı tanıttı. Hindistan'a özel bir araç olacak olan yeni Taigun, söylenenlere göre 2021 yılında yollarda olacak.

Otomobil devi Volkswagen, ilk kez 2012 yılında karşımıza çıkan yeni crossover aracı Volkswagen Taigun’ı tanıttı. Aradan geçen 8 yılın ardından gün yüzüne çıkan araç, Hindistan’a özel bir T-Cross araç olarak gelecek. Hindistan için üretilmiş bu yeni modelin gelecekte şirketten çıkacak bir dizi yeni modelin temelini oluşturacağı söyleniyor.

Volkswagen yetkilisi Jürgen Stackmann, bu aracın özellikle Hintli müşterilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu pazar için tasarlandığını söylüyor. Boyu 4,2 metreye kadar ulaşan araçta, 2,65 metrelik bir aks mesafesi bulunuyor. Bu noktada uzun aks mesafesi, araç sahiplerinin en çok yakındığı konulardan birine çözüm getirerek arka koltuktaki yolcular için yüksek konfor sağlıyor.

Volkswagen Taigun neler sunuyor?

Volkswagen Taigun

Hindistan’a yönelik özelliklerle birlikte gelen Volkswagen Taigun, ülke genelindeki yollar dikkate alınarak yerden 205 mm yükseklikte, yenilenen bir amortisör sistemine sahip olacak. Auto Expo 2020’de müşterilerin beğenisine sunulacak Volkswagen Taigun, MQB A0 platformunun Hindistan’a özel bir versiyonunu kullanacak.

Aracın özelliklerine kısaca değinecek olursak Taigun, kaputun altında 1,5 litrelik turbo bir motor bulunduruyor. 130 beygir güç üretebilen bu motorla birlikte araç, 0’dan 100'e 9,9 saniyelik bir sürede ulaşabiliyor. Öte yandan aracın ulaşabildiği maksimum hızın ise saatte 183 km olduğu söyleniyor. Dilerseniz şimdi yeni Volkswagen Taigun’ın nasıl görüneceğine biraz daha yakından bakalım.

Volkswagen Taigun’ın yerden yüksekliği 205 mm:

Taigun

Araç, Hindistan’ın yolları dikkate alınarak tasarlanmış özel bir süspansiyon sistemi içeriyor:

Taigun

Taigun, kaputun altında 1,5 litrelik turbo motor bulunduruyor:

Taigun

Volkswagen, yeni aracını ilk kez Auto Expo 2020’de canlı olarak sergileyecek:

Volkswagen Taigun tanıtım

Yeni modelin satışlarına 2021 yılında başlanması planlanıyor:

Taigun

Kaynak : https://www.news18.com/news/auto/volkswagen-taigun-suv-unveiled-for-india-to-compete-against-hyundai-creta-kia-seltos-2485375.html
22
8
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
22
8
7
6
3