WhatsApp Gruplarını Adeta Seçim Meydanına Çevirecek 'Anket' Özelliğinden Yeni Ekran Görüntüsü

35
14
13
2
1
Uzun süredir WhatsApp'a gelmesi beklenen anket özelliği, yeni iOS beta sürümünde kendisini gösterdi. Paylaşılan yeni ekran görüntüsü, özellik kapsamında yeni bir anketin nasıl oluşturulacağı ve anketin sohbette nasıl gözükeceği gözler önüne serdi.

Günümüzde mesajlaşmanın varsayılan uygulaması olan WhatsApp, uzun süredir pek çok kişinin istediği anket özelliğine sonunda kavuşacak gibi gözüküyor. Kullanıcıların WhatsApp sohbet grupları için taleplerini tekrar tekrar dile getirdiği anket özelliği, bugün bir kez daha somut bir şekilde görüntülendi.

WhatsApp’a gelecek olan anket özelliği, uygulamanın iOS 22.9.0.70 beta sürümünde kendisini gösterdi. Yeni beta güncellemesiyle birlikte anket özelliğinin nasıl bir arayüze sahip olacağı görüldü. Daha önce yalnızca sınırlı bir şekilde görülen özellik, bu kez neredeyse tamamlanmış şekliyle uygulamada yer aldı.

WhatsApp anketleri böyle gözükecek:

whatsapp

Yukarıdaki ekran görüntüsünden anladığımız kadarıyla ankete oy vermek isteyenler, önce seçeneğe basacaklar ve ardından altta yer alan 'Vote (Oy Ver)'e tıklayacaklar. Bunun yanlış seçimleri engellemek için yapıldığını öngörürsek, ankete verilen oyların değiştirilmemesini de bekleyebiliriz. Elbette bunun yalnızca bir tahmin olduğunu söyleyelim.

 Anketlerin oluşturulmasıysa böyle olacak:

whatsapp

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp iOS beta sürümünden alınan yukarıdaki ekran görüntüsünde gruplara sunulacak bir anketin nasıl oluşturulduğu gözüküyor. Anketi oluşturan kullanıcı, öncelikle ankette cevaplanması istenen soru kısmını dolduruyor. Daha sonrasındaysa ankete verilebilecek cevapları yazı ya da emoji şeklinde dolduruyor.

Özelliğin şu anda olduğu aşamada ankete en fazla 12 cevap eklenebildiği görülüyor. Bu sayının kesin sayı olup olmadığı bilinmiyor. Özelliğin tüm WhatsApp kullanıcıları için ne zaman yayımlanacağı konusu da belirsizliğini koruyor. 

35
14
13
2
1
Emoji İle Tepki Ver
35
14
13
2
1