WhatsApp, Fotoğrafların 'Ekran Görüntüsünü' Almayı Engelliyor! (Ama Hepsini Değil)

26
4
3
0
0
WhatsApp'ın ekran görüntüsü engelleme özelliği yayınlandı. Bu özellik sayesinde tek seferlik fotoğraf ve videoların ekran görüntüsü alınamayacak. Yine de henüz bu özelliğe fazla güvenmemek gerek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir ekran görüntüsü engelleme özelliği ile gündemdeydi. Tek seferlik fotoğraf ve videolar için geliştirilen bu özellik, gönderilen fotoğraf veya videonun ekran görüntüsünün alınmasını engelliyordu.

Bugünse bu özellik ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kullanıcılar, bugün itibarıyla ekran görüntüsü engelleme özelliğini kullanmaya başladılar. Halihazırda dağıtımı devam eden özellik, tek seferlik fotoğraf ve video gönderimlerinde kullanıcı gizliliğini sağlamaya yardımcı olacak gibi görünüyor.

Ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda şu uyarıyı göreceksiniz:

Whatsapp ekran görüntüsü engelleme

Tek seferlik fotoğraf veya videonun ekran görüntüsünü almaya çalıştığınızda, "Ekran görüntüsü engellendi" şeklinde bir uyarı göreceksiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsü iOS ekosistemi için olsa da Android için de durum farklı değil. Ayrıca bu özelliğin ekran kaydı için de kullanılabilir olduğunu belirtelim. Diyelim ki tek seferlik bir görüntü aldınız ve ekran kaydını açarak o görüntünün kopyasına sahip olmayı planlıyorsunuz. WhatsApp, bu noktada da engelleme yapıyor.

Yeni özellik henüz tüm kullanıcılara ulaşmadı. Bu nedenle fotoğraf ya da video gönderdiğiniz kişinin hala ekran görüntüsü alıyor olabileceğini unutmayın. Ayrıca tek seferlik fotoğraf ve videoların ikinci bir telefon veya tablet kullanılarak fotoğrafı da çekilebilir. Bu yüzden, ekran görüntüsü engelleme özelliğinin tam anlamıyla güvenli olmadığını unutmamak gerekiyor.

26
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
4
3
0
0