WhatsApp'ın Çok Beklenen Anlık Video Mesaj Özelliği Kullanıma Sunulmaya Başladı: Peki Nasıl Kullanılır?

8
4
0
0
0
WhatsApp'ın birkaç ay önce ortaya çıkan video mesaj özelliği, resmen kullanıma sunulmaya başladı. 60 saniyelik anlık görüntülü mesajlar, sesli mesajlara benzer bir şekilde çalışacak.

WhatsApp, bundan birkaç ay önce ortaya çıkan "video mesaj" özelliği yakın zamanda hem iOS hem de Android kullanıcılarında test edilmeye başlamıştı. Özellik hakkında beklenen açıklama, bugün nihayet şirketten geldi.

Platform, paylaştığı bir blog gönderisiyle "anlık görüntülü mesajlar" ismini verdiği video mesajları tanıttı.Özelliğin nasıl çalışacağı da belli oldu. 

Video mesajlar, tıpkı sesli mesajlar gibi sohbetten ayrılmadan hızlı bir şekilde gönderilebilecek

Bilindiği üzere WhatsApp'taki sesli mesajlar, kullanıcıların hızlı bir şekilde seslerini kaydedip göndermesine olanak tanıyordu. İşte yeni anlık video mesajları da buna benzer bir mantıkta çalışıyor. Kullanıcılar, artık kamerayı açıp video kaydetmeyle uğraşmak yerine hızlı bir şekilde görüntülü mesaj gönderebilecekler. Platformun açıklamalarına göre anlık görüntülü mesajların süresi 60 saniye olacak.

Anlık görüntülü mesaj özelliği nasıl kullanılacak?

Görüntülü mesajlar, sesli mesaj gönderdiğimiz sağ alt kısım üzerinden gönderebilecek. Atmanız gereken adımları aşağıda listeledik.

  • Adım #1: WhatsApp'ta bir sohbete girin.
  • Adım #2: Sağ alttaki "mikrofon" simgesine bir kez tıklayın. Bunun ardından simge kamera simgesi olarak değişecek.
  • Adım #3: Kamera simgesine basılı tutarak maksimum 60 saniyelik videonuzu çekin.
  • Adım #4: Basılı tutmayı bırakın ve video mesajınızı gönderin.

Bunların dışında video mesajları kaydederken, tıpkı sesli mesajlarda olduğu gibi yukarı kaydırarak kilitlemek veya sola kaydırarak iptal etmek mümkün olacak. Gönderilen videoların otomatik olarak sessiz oynatılacağını ekleyelim. Sesi duymak için videoya bir kez dokunmanız gerekecek.

WhatsApp’ta video göndermeyi çok daha hızlı ve kolay hale getiren yeni özellik, kullanıcılara kademeli olarak sunulmaya başladı. Platform, önümüzdeki haftalarda herkese gelmiş olacağını söylüyor. Yani size gelmediyse biraz daha beklemeniz gerek.

8
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
0
0
0