Xbox’ın Taş Devrinden Kalma Ana Sayfa Tasarımı Nihayet Değişti: İşte Yeni Arayüz

36
2
1
0
0
Xbox kullanıcılarının uzun süredir beklediği yeni kullanıcı arayüzü yayınlandı.

Microsoft, özellikle PlayStation karşısında sık sık eleştirilen Xbox kullanıcı arayüzünü en sonunda baştan aşağı yeniledi. Bugünden itibaren tüm Xbox Series X/S ve Xbox One kullanıcıları, çok daha modern ve sade bir arayüze kavuşacak. Ama sadece ana sayfada...

Yeni Xbox arayüzü, artık birbirinden daha net ayrışan kutucuklara, kocaman bir boşluğa ve kullanıcının arayüzü özelleştirmesini ve oyun/uygulamalara erişmesini sağlayacak yeni kolaylıklara ev sahipliği yapıyor.

Karşınızda yeni Xbox arayüzü:

Arayüz ile ilk karşılaşmanızda önünüze bir hızlı erişim menüsü çıkıyor. Ekranın üzerinde yer alan bu menüde kütüphane, Microsoft Store, Xbox Game Pass, arama ve ayarlar bölümleri yer alıyor. Sol bölümde hesap bilgileriniz, sağ bölümde ise kontrolcünün batarya yüzdesi ve zaman bölümleri bulunuyor.

xbox game pass

Bu bölüm ile asıl menünün olduğu bölüm arasında ise bizi kocaman bir boşluk ve arka plan karşılıyor. Arka plan, üzerine geldiğiniz oyun veya uygulamaya uygun olarak değişiyor.

xbox game pass

Gelelim oyuncuların en yoğun kullanacağı yere, içerikler bölümüne. Bu bölümün en üstünde son açtığınız oyun veya uygulamalar listeleniyor. Bir altındaki satır ise kütüphaneye erişim, Game Pass menüsü ve Xbox’ın yeni kontrolcüsünün reklamı gibi içerikler sunuyor.

xbox game pass

Ana sayfa, siz aşağı kaydırdıkça farklı içerikler de sunuyor. “Favorilerim” bölümünde kendi seçtiğiniz uygulama ve oyunlar listeleniyor, takip eden listelerde Xbox’ın oyun önerileri yer alıyor, diğer satırlar da duyurular, etkinlikler, eğlence uygulamaları, arkadaşlar ve topluluk gelişmeleri gibi içerikler sunuyor.

Xbox’ın yeni arayüzü, önümüzdeki haftalar boyunca kullanıcılara sunulmaya devam edecek. Dolayısıyla yeni arayüze henüz kavuşamadıysanız, bir süre daha beklemek zorundasınız.

Kaynak : https://news.xbox.com/en-us/2023/05/01/xbox-insiders-your-feedback-shapes-the-new-home-experience/
36
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
2
1
0
0