2023’e Sayılı Günler Kalmışken... Bugün Hala Xiaomi Redmi Note 9 Pro Alınır mı?

16
3
1
1
0
2020 yılının Mart ayı sonunda tanıtılan Xiaomi Redmi Note 9 Pro, oldukça iddialı özelliklerle karşımıza çıkmıştı. Çıktığı yıl markanın amiral gemisi olarak tanıtılan bu ürün, Note serisinin en sevilen tasarımları arasında yerini almaktaydı. Peki o zaman soralım. Ortalama 2 sene önce çıkmış olan Xiaomi Redmi Note 9 Pro bugün hala alınır mı? Gelin cevabı birlikte inceleyelim.

Çıktığı ilk günden beri tam bir fiyat/performans dengesi sunan Note 9 Pro, kararlı bir kullanım yapısı sunuyor. Redmi Note 9 Pro cihazı, Xiaomi markasının Note serilerindeki başarısını en güçlü şekilde gösterirken, aynı zamanda markanın yükselmesine de ekstra katkı sunmuş bir cihazdır. Şirketin kendini ön plana çıkarmasında ve küresel olarak ivme kazanmasında bu ürünün yeri büyüktür. 10 milyondan fazla satışa sunulan bu cihaz küresel çapta da önemli bir yere sahip.

Mart 2020 yılında piyasaya sürülmüş olan bu cihaz, gerek pil ömrü ile gerek ise ekran kullanım konforu ile oldukça ilgi çekiyor. Beyaz, yeşil, gri gibi renklerde üretilen cihazın oldukça minimal bir tasarımı bulunuyor. Xiaomi tarafından 2021 yılında özellikle karşımıza çıkarılan bir tasarım gücü var. Aura Balance tasarım denen bu yapı, markanın en çok savunduğu tasarım özelliği diyebiliriz. Note serileri de bu tasarımın en gösterişli ürünleri arasında yer alıyor. Peki ama Xiaomi Redmi Note 9 Pro hala alınır mı? Gelin detaylara yakından bakalım.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro ekran özellikleri:

xioami redmi note 9 pro

Redmi Note 9 Pro, büyük bir ekrana sahip. 6.67 inçlik bir ekran modeliyle karşımıza çıkan cihaz, 1080x2400 (FHD+) piksel çözünürlük sunuyor. Bu yıllarda çıkan pek çok amiral gemisi modellerin de ekran çözünürlüğünün bu seviyelerde olduğunu söyleyelim. IPS LCD panele sahip olan cihaz 395 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

Ekran yapısının gayet parlak olduğunu söyleyebiliriz. 570 nit seviyelerindeki ekran parlaklığı Note serileri için büyük önem arz ediyor. Ekran büyük olduğu için ve çizim, not alma gibi pek çok işlem sürekli olarak yapıldığı için dış mekan kullanımı da fazla oluyor. Haliyle 570 nit seviyelerine ulaşabilen parlaklık da dış mekan kullanımını oldukça kolaylaştırıyor diyebiliriz.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro donanım özellikleri:

redmi note 9 pro

Öncelikle cihazda çift SIM kart desteği bulunuyor. Bunlara ek olarak da bir microSD kart yuvası var. İki hattınızı ve yanında microSD kartınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üst tarafında kızılötesi sensörü varken sağ tarafında ses tuşları bulunuyor. Cihaz donanım özellikleri bakımından da dönemin en başarılı seçeneklerini bünyesinde barındırıyor.

Snapdragon 720G işlemcisine baktığımız zaman bataryanın ve gücün ön plana çıktığını görebiliyoruz. Uzun bir batarya verimliliği sağlayan bu işlemci aynı zamanda oyun performansı gibi konularda da hiç geride kalmıyor. Android 10 işletim sistemi ile gelen cihaz MIUI 11 arayüzüne sahip. Note 8 Pro cihazındaki işlemci MediaTek Helia G90T iken bu cihazın işlemcisi Snapdragon 720G olarak karşımıza çıkıyor. Xiaomi Qualcomm ürünlerini özellikle Note cihazlarında oldukça fazla tercih ediyor.

8 çekirdekli bir işlemciye sahip olan cihaz, 2 adet 2.3 GHz çekirdeğine ek olarak 1.8 GHz kryo 465 Silver çekirdeklere de sahip. Bu da verimlilik konusunda adeta turbo güç sunuyor diyebiliriz.  Hafıza kapasitesi olarak ise 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunan modeliyle 128 GB kapasiteye sahip modeli de bulunuyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro batarya ve sistem özellikleri:

Xiaomi Redmi Note 9 Pro batarya ve sistem özellikleri

Xiaomi Redmi Note 9 Pro batarya performansına baktığımız zaman bir önceki versiyondan (Note 8 Pro) çok daha büyük bir batarya kullanıldığını görebiliyoruz. Cihazın batarya kapasitesi 5020 mAh olurken kullandığı enerji çok daha düşük. Farklı bir işlemci ile daha uzun bir batarya kapasitesi tasarlamışlar diyebiliriz. Bu sayede optimum enerji sarfiyatına odaklanılmış.

Kullanım olarak ortalama 1.5 günü rahat çıkaran cihaz, 20 saatlik bir web dolaşımı sunuyor. Bunun yanında 19 saat aralıksız Full HD video izleyebilme gibi imkanlar da mevcut. Yoğun işlem esnasında ortalama 5 saatlik bir kullanım sunuyor aynı zamanda. Cihazın şarj olma başarısı çok iyi. 30W hızlı şarj desteğine sahip olan cihaz 2 saatte tam kapasite şarj oluyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro kamera özellikleri:

Xiaomi Redmi Note 9 Pro kamera özellikleri

Nihayet kamera konusuna geldik. Redmi Note 9 Pro için kamera oldukça önemli. 4 adet lense sahip olan kamera yapısıyla oldukça net çözümler sunuyor. 64 MP ana kameraya sahip olan cihaz, f/1.9 diyaframlı bir lense sahip. Aynı zamanda 0.8 mikrometre faz algılayan bir otofokus teknolojisi de bulunuyor. 65 MP özelliğinde bir fotoğraf çekecekseniz, bunu ayarlardan aktif etmeniz gerekiyor. Arayüz içerisinde yapacağınız ayarlarla daha farklı çekimlere ulaşabiliyorsunuz.

Geniş açılı kamera ise 8 MP ve f/2.2 diyafram yapılı bir lense sahip. Bu kamera ile 119 derecelik çekimler yapabiliyorsunuz. Daha çok geniş açılı çekimler ön plana çıkıyor. Derinlik sensörlü kamera ise 2 MP olarak yerleştirilmiştir. Son kameramız ise makro çekimler için. 5 MP kamera yapısıyla bunu sağlayan cihaz, 4 farklı kamera sayesinde geniş özelliklere sahip bir kamera deneyimi sunmayı hedefliyor. Ayrıca ön kamerası 16 MP olan cihaz, diyafram aralığını f/2.5 seviyesine çekmiş.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro temel özellikleri:

  • Ekran: 6.67 inç
  • Ekran piksel: 1080 X 2400
  • Arka kamera: 64 MP
  • Arka kamera adeti: 4
  • Ön kamera: 16 MP
  • CPU çekirdek: 8
  • CPU hız: 2.3 GHz
  • RAM: 6 GB
  • Dahili hafıza: 64 GB – 128 GB
  • 4.5G
  • Batarya: 5020 mAh
  • İşletim sistemi versiyonu: Android 10
  • Video kayıt çözünürlüğü: 2160p 4K UHD

Xiaomi Redmi Note 9 Pro hala alınır mı?

Xiaomi Redmi Note 9 Pro hala alınır mı?

Bütün özelliklerini detaylı olarak inceledikten sonra belki de en çok merak edilen noktaya geldik. Ortalama 2.5 sene önce üretilen bir cihaz olan Xiaomi Redmi Note 9 Pro hala alınır mı? Özelliklerine baktığımızda cihaz oldukça yeterli görünüyor. Video kaydını 4K yapabilmesi ve fotoğraflarında da aynı başarıyı gösterebilmesi tercih nedeni olabilir. Günlük kullanımlarınız için, ofis çalışmalarınız için ve belirli bir seviyeye kadar teknik ihtiyaçlarınız için işinizi gayet göreceğini düşünüyoruz.  Sosyal medya uygulamalarında gayet yeterli bir performans gösterecek olun cihaz, nadir de olsa kullanıma bağlı olarak kasma problemi yaşatabilir. Alınır mı sorusunun cevabı ise tabii ki sizin beklentilerinize göre değişecektir. Gündelik multimedya ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız, Xioami Redmi Note 9 Pro hala yeterli olacaktır. 

Peki sizin yorumunuz nedir? Siz bu cihazı hiç kullandınız mı? Hala alınır der misiniz? Fikir ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. 

Hemen hemen aynı dönemde piyasaya sürülen bir diğer telefon Samsung Galaxy A50 hakkındaki bilgilere ise buradan ulaşabilirsiniz: 

16
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
1
0